Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

2011 års arbetsprover är ute

folk sitter golv

Lördagen den 22 januari släpptes Berghs arbetsprover inför ansökan till höstens heltids­utbildningar. Många hade anmält sig och sal 41 var snart fullsatt.

Januari 26, 2011

 

Nytt för i år var att samtliga arbetsprover fick en gemensam brief: "Världens friskaste land" där varje uppgift skiljde sig åt beroende på vilken utbildning man tänkt söka. Även den som vill läsa vår Bachelorutbildning till hösten måste från och med i år lämna in ett arbetsprov tillsammans med ansökan.

På plats fanns representanter från skolan, ämnesansvariga samt två av skolans nuvarande studenter som besvarade frågor om studierna och hur de själva kände inför arbetsproverna.

Tittare i världen

Förutom dem som trängdes i sal 41 satt även över 400 personer, världen över, bänkade framför sina datorer och såg arbetsprovsläppet live. Intresset var enormt och en vecka senare hade över 700 personer, från skandinavien, USA, Australien, Sydamerika och Asien sett filmen om arbetsprovsläppet.

"Jag läste en kvällskurs på Berghs tidigare och var väldigt nöjd med undervisningen, nu är jag intresserad av att läsa Marknads­kommunikation eller Reklam, men har inte riktigt bestämt mig för vilken än."

Fanny tog med sig en kompis till arbetsprovssläppet under lördagen och hängde kvar för att träffa ämnesansvariga och mingla runt.

 

"Jag tyckte att det var ett roligt upplägg och häftiga casefilmer ni visade, man blir så inspirerad. Men jag vet inte om jag kommer att ha tid att göra arbetsproverna i år eftersom jag fortfarande går i gymnasiet. Men jag kommer nog definitivt att söka längre fram."

Aurora Borg kom till arbetsprovssläppet för att ta del av skolans utbud tillsammans med sin kompis Caroline Stjärnborg.