Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Alla barnen hade mobil, utom Pål, hans föräldrar la pengarna på alkohol

alla barnen

Nomineringarna till Roy Jr. har släppts och inte mindre än två av tre nomineringar kommer från Berghs. Roygalans syfte är att uppmärksamma Sveriges bästa reklamfilmer och skaparna bakom dessa, Roy Jr. är reklamfilmer skapade av studenter från olika reklam och kommunikationsskolor.

Oktober 22, 2014

Vi ställde tre snabba till gruppen som står bakom ”Alla barnen”, Sandra Olt, Hugo Wallmo, Richard Holmquist, Andrea Kumlien, Alice Käck, Nicklas Långsten.

Hur känns det efter nomineringen?
 - Det känns stort! Efter att ha lagt ner så mycket tid och engagemang på filmen så känns det skitkul att få ett kvitto på vår insats. Tiden var kort och vi satt länge med idéarbetet, även om hantverket kanske inte blev exakt hur vi såg det i huvudet från början så känner vi oss väldigt nöjda efter en veckas arbete.

Kan ni berätta om ert projekt?
 - Mitt i vår brainstorming sent på kvällen och med trötta huvuden så drog någon ett alla barnen skämt, vi skrattade men insåg sen att det låg något intressant i att leka med gränsen mellan humor och allvar. ”Skämten” som sen hamnade i filmen skrev vi utifrån BRIS verksamhet och de faktiska berättelser de får in från barn.

Varför tror ni att just ni har gått vidare?
 - Det är svårt att veta exakt hur juryn har tänkt, men kanske att idén är både provocerande och samtidigt fångar kärnan i det som BRIS gör. Sen är den rätt nostalgisk med hög igenkänningsfaktor, alla känner ju igen konceptet ”alla barnen”-skämt och minns det från när dem var små.

Lycka till i tävlingen!

Läs om gruppen "Är jag ful" som också är nominerad här.