Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs använder hackathon som antagning

berghs hackathon

Vill locka ”nördarna” till skolan.

I sin strävan att hitta andra kompetenser lanserar Berghs School of Communication nu en helt ny form av antagning – Hackaton. Ordet är en nybildning av “hacker” och “marathon”. I Silicon Valley har det blivit en populär evenemangsform där utvecklare träffas och inspireras av varandra. För första gången ska Berghs ettåriga utbildning Interactive Communication nu testa formen som en del av sin antagningsprocess inför skolstarten i augusti.

Maj 22, 2014

 - Många av de smartaste människorna jag jobbat med i både reklamvärlden och start-upvärlden är personer som behövt ta sig fram i branschen på okonventionella sätt, mycket på grund av att utbildningar inte snappad upp deras potential. Det här är ett försök att ge de här personerna en extra chans att visa oss vad de går för, säger Tobias Lundqvist som är Program Director för Interactive Communication.

1041

Berghs Hackathon, som är ett initiativ av Tobias Lundqvist som är Program Director för Interactive Communication tillsammans med Stina Ekholm, student på programmet. kommer äga rum den 25 maj, direkt efter skolans slututställning. Under fyra intensiva timmar kommer man kunna utföra arbetsprovet på plats på Berghs, som tillsammans med de snart utexaminerade studenterna vill utmana och utveckla ansökningsprocessen. De som inte kan närvara fysiskt kan istället delta på nätet då hela eventet livestreamas via Berghs hemsida.

- På det här sättet hoppas vi kunna hitta nya sorters kompetenser och öka mångfalden i vem som söker sig till en skola som Berghs. För vissa kommer dagen vara en rolig och kreativ paus i sitt vanliga arbete. Andra kommer kanske ta ett första steg mot en ny karriär, säger Tobias Lundqvist.

Enligt Berghs inbjudan söker man alla som är intresserade av teknik, sociala medier, kod, design och digital kultur.

- Vi söker nördarna, helt enkelt. De som har intresset och drivet och som nu vill ta sig till nästa nivå, säger Tobias Lundqvist.

För mer information kontakta

Tobias Lundqvist, Program Director för Interactive Communication

0739922510

tobias.lundqvist@berghs.se