Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs är bäst i Cannes - för femte året i rad

För otroliga femte året i rad utnämns Berghs School of Communication till “School of the Year” i tävlingen AKQA Future Lions i Cannes. Berghs hade flest studentgrupper bland tävlingens 50 finalplatser och bedöms därför hålla högst jämn kvalitet och innovationshöjd bland de närmare 400 skolor som deltog. Totalt i år tävlade närmare 2300 studenter från 55 länder.

Skrivet av David Lindh
Juni 18, 2018

Det känns nästan ogreppbart att få utmärkelsen för femte året i rad! Men det är inte överraskande utifrån det vi dagligen kan se i studenternas kreativa problemlösning, säger Camilla Wallander, VD på Berghs.

Bäst flest gånger

Varje år möts och tävlar kommunikationsvärldens toppskikt i världens största reklamfestival, Cannes Lions. I AKQA:s Future Lions tävlar studenter från världens ledande kommunikationsskolor. Tävlingsmoment går ut på att skapa en innovativ kommunikationslösning genom ny teknik och nya idéer: “Lös ett problem på ett sätt som inte var möjligt för tre år sedan”.

Varje bidrag bedöms i ett anonymt förfarande där juryn, som består av branschexperter från bland annat Snapchat och Misk Foundation, inte känner till vilka studenter eller skolor som ligger bakom. Till finalplats utses de 50 bidrag med mest innovativ höjd. Den skola med flest studentgrupper på finalplatserna anses hålla högst stabil kvalitet och utnämns till årets skola, “School of the Year". Berghs har vunnit titeln de senaste fem åren i rad och är med sina totalt 7 utmärkelser den skola i världen som tagit emot priset flest gånger totalt sett sedan tävlingen hölls för första gången 2005.

“Congratulations to Berghs on winning Future Lions School of the Year 2018 for the 5th year in a row. This is a huge achievement; the quality of their submissions are always of this highest level and we look forward to judging them each year.” Jo Hickson, Head of Technology, AKQA

Satsar internationellt

Under det gångna året har Berghs lagt fokus på sitt internationella erbjudande. Detta genom att jobba med fler partnerskolor som nu finns i Sydney, Perth, San Francisco, Paris och London, där ibland Ravensbourne University London. Berghs har också utökat kursutbudet som ges på engelska.

Ett av Berghs viktigaste uppdrag nu är att inkludera fler perspektiv från såväl lärare som studenter. Vi bygger internationella partnerskap med skolor, och vi verkar aktivt för att få unga att upptäcka de olika kommunikationsyrken som finns, säger Camilla Wallander.

Tack till studenter och lärare

Anledningen till att Berghs lyckas hålla en hög energinivå och vara i ständig utveckling är alla motiverade människor! Jag vill rikta ett stort tack till alla ni hundratals lärare och inspiratörer som delar era erfarenheter, era perspektiv på kommunikation, era kunskaper i klassrummen. Tack till alla er studenter som snart börjar på Berghs, ni som examinerades i juni och alla som gått på skolan under de dryga 75 år vi funnits. Ert engagemang, er idékraft och ert ifrågasättande är det som utvecklar Berghs, avslutar Camilla.

De studentgrupper som 2018 hamnade i shortlist och därmed säkrade skolans utmärkelse till School of The Year är:

Google Adjust

Johanna Andersson
Daniel Bokström

 

Stream for Life

Sofia Gustafsson
Noah Bramme
Andreas Karlsson

https://www.youtube.com/watch?v=9ObCZZ7iPPM

 

The Advice Device

John Lundquist Coey
Lina Bergman
Josefin Fridlund

 

Deaf Never Deafeated

John Lundquist Coey
Lina Bergman
Josefin Fridlund

 

Adidas Coach

Gustaf Haffling
Martina Ståhl Rohdin
Emelie Svensson

https://vimeo.com/260920011

How are you? by Google Home

Felix Sarwe Grankvist
Felix Jängnemyr