Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs Bilder: Mind The Gap

berghs andreas hillerborg small

Gasmasker, lyxmiddagar i skogen samt klonade människor. Detta är exempel på vad som presenteras när fotostudenterna på Berghs School of Communication visar sin slututställning på Galleri Kontrast. Utställningen pågår mellan den 28 november och 2 december.

November 18, 2012

Den 28 november till den 2 december kommer trettio studenter att belysa frågor som identitet, utanförskap och utforska våra drömmar, möjligheter att utvecklas, våra glädjeämnen - men också våra tillkortakommanden. Temat är sprunget ur ett projekt kallat ”Mind The Gap” som kan associeras till olika åsiktsriktningar eller klyftor i samhället. Detta har sedan utvecklats till ett samarbete med ABF, Arbetarnas Bildningsförbund, åt vilka studenterna har arbetat fram en ny bildpolicy – dvs på vilket sätt man illustrerar sin verksamhet i bild.

- Betraktarna kommer att häpna över all kreativitet som hänger på väggarna - det gör jag, säger Håkan Elofsson, kursansvarig på Berghs Bilder Nordic School of Photography.

Studenterna har satt ribban högt och hänvisar till våra egna drömmar, ifrågasättande av oss själva samtidigt som de vill uppmuntra till självdialoger.

- Vi vill väcka tankar om vilka vi är, varför vi befinner oss där vi är men även vart vi är på väg, säger Petronella Åslund, en av fotografistudenterna som arbetat med temat inom utställningen Mind the Gap.

Under utställningen fylls Galleri Kontrast till sista kvadratcentimetern av trettio säregna uttryck.

Galleri Kontrast, Hornsgatan 8

Utställningen hänger från den 28 november till och med söndagen den 2 december. Öppettider Galleri Kontrast: onsdag-fredag 12.00-18.00, lördag-söndag 12.00-16.00. Välkommen på öppen vernissage 28 november mellan klockan 16.00 och 20.00!  

Tack till våra sponsorer; Modintryckoffset AB, TT Three Towns, Ö&B.

Se inbjudan till utställningen här

607

606

605

Fotograf: toppbild: Andreas Hillerborg 

Fotografer, uppifrån och ned: Emelie Hallbäck, Linda Dybeck, Petronella Åslund

Samtliga studenter vid Berghs Bilder Nordic School of Photography