Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs delade ut pris på Våga Vara Egen 2013

vagavaraegen

I måndags var det dags för prisutdelning i Våga Vara Egen 2013 och Berghs var på plats i Stockholm Waterfront Building för att dela ut priset i ”Bästa Design & Formgivning”.

Mars 27, 2013

Stämningen var på topp bland 1500 förväntansfulla gymnasieelever som tog del av prisutdelningen i Våga vara egen, världens största entreprenörsskapsbattle i UF-företagande. Årets vinnare i Bästa Design & Formgivning var, enligt juryn, ganska lätta att utse då dessa UF-företag tillhörde några av de få som designat & producerat sina produkter själva.

Bästa UF-företag Stockholm Norr blev Carrie UF från Blackebergs Gymnasium som designat stilrena, funktionella och snygga datorväskor i ekologiskt skinn. Så här lät motiveringen: ”Det här UF-företaget har med utgångspunkt från sig själva som målgrupp skapat en egendesignad, svenskproducerad & ekologisk framställd produkt. Proffsigt beskriven i både presentation och i montern”. Vill du läsa mer om Carrie UF, kolla in deras Facebook här!

Bästa designprojekt för Stockholm Syd gick till New Perspective UF, en otroligt talangfull ensamföretagare från Designgymnasiet som skapat sin egen modekollektion, med motiveringen ”Den här UF-företagaren är i en klass för sig. Med stor målmedvetenhet, starka idéer och lysande talang har hon skapat ett originellt och tydligt koncept. Hög designkompetens och känsla för hantverket gör den här unga talangen till en självklar vinnare!”. New Perspectives hemsida hittar du här!

Pålle Pettersson, Ämnesansvarig Grafisk Design och ordförande i juryn för "Bästa Design & Formgivning" berättar: "Det känns så rätt att vara med och bedömma alla dessa kreativa och entreprenöriella kids i lindan av sin karriär. En energi och entusiasm som man även känner igen hos studenterna på Berghs. Inte helt otänkbart att kanske se dom i Berghs korridorer om några år”.