Den här artikeln är inaktuell (eller gammal).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

Berghs har fått en ny ateljé

img
Berghs lokaler på Sveavägen är under ständig utveckling, och nu kan vi bocka av ännu ett projekt. Det som tidigare kallades för rum 31 och var en helt vanlig lektionssal har byggts om till en ny, inspirerande ateljé där studenterna kan sitta och arbeta med sina projekt.

Skrivet av Berghs School of Communication
Februari 24, 2014

Vi träffar Jennie Nilsson, andraårsstudent på Grafisk designutbildningen, som har varit en drivande kraft i projektet. Jennie berättar om hur representanter från skolans diplomutbildningar fick komma med förslag till ledningen på hur de ville ha den nya ateljén, vad som var viktigt och vad som saknades i den nuvarande arbetsmiljön. Det kom förslag på boxningssäckar, sängar och gungor men också mer seriösa önskemål om en kreativ, ljus plats där arbete och lek separeras. ”Det är viktigt att ha kul när man jobbar, det boostar kreativiteten, men man måste även kunna sitta i en lugn miljö när man behöver arbeta mer koncentrerat”, säger Jennie.

Inspirationen för hur ateljén skulle se ut kom bland annat från andra kreativa företag. Idén om att ha olika bås där studenterna kan jobba i grupper är hämtad från Googles huvudkontor, och en härlig lövskog i det öppna atriet, som i Berghs-mun kallas Ljusgården, fick sin inspiration från Spritmuseet i Stockholm.

Allt eftersom tiden gick blev Jennie mer och mer drivande i ateljéprojektet. Idéer blev till skisser och inköpslistor, och under jullovet tömdes 31:an för att förbereda bygget. Mattor lades i ljusgården för att dämpa ljudet och det byggdes ett rejält bord i 31:an. Jennie var där varje dag i januari, alltid fanns det något att göra.

988Jennie Nilsson

”Jag och min syster klippte alla löven till ljusgården en kväll. Och innan skolan började åkte jag och en vän till Ikea med en stor hög 100-lappar för att köpa all inredning”, berättar Jennie. I tre veckor jobbade hon tillsammans med skolans serviceansvarige, Bosse Hjerpe, för att färdigställa ateljén, och nu är den öppen för alla skolans studenter. ”Under januari har jag nog jobbat fler timmar här i ateljén än jag varit hemma”, säger Jennie och skrattar. ”Men nu är det bara roligt att se att man gjort en så stor förändring på skolan och att så många använder och uppskattar den nya ateljén”.

Vi håller med, och önskar alla våra studenter många kreativa och inspirerade timmar i den nya härliga miljön!

975

976

981

977

982

978

983

979

980

984

985