Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs lyfter digital innovation i samarbete med UF Stockholm

mg

Berghs förlänger och fördjupar sitt samarbete med Ung Företagsamhet Stockholm och kommer genom det att vara värd för den nya tävlingskategorin Digital Innovation vid den årliga UF-mässan i Stockholm. Dessutom lanseras en årlig temadag inom området Digital Innovation.

September 15, 2015

- Det är superkul att vi får möjlighet att utöka samarbetet med Ung Företagsamhet som vi tycker gör ett väldigt viktigt arbete ute i landets skolor. Vi har märkt ett tydligare entreprenörskap hos våra egna studenter de senaste åren vilket vi absolut vill uppmuntra, säger Camilla Wallander som är VD på Berghs School of Communication.

Berghs har under många år arbetat med Ung Företagsamhet i Stockholm, till exempel genom att delta vid UF-mässan och sitta i juryn för kategorier inom design och formgivning. Med start under hösten 2015 förlänger och fördjupar Berghs School of Communication sitt samarbete med Ung Företagsamhet. Fokus kommer att ligga på digital innovation, där den prisbelönta skolan dels blir värd för en helt ny tävlingskategori inom Ung Företagsamhet Stockholm, samt arrangerar en temadag inom digital innovation för Ung företagsamhets partners och rådgivare.

- Digital innovation är ett ämne vi vill driva, säger Johan Svensson som är Affärsutvecklingschef på skolan. Vi kommer att föra in fler digitala komponenter i våra utbildningar och ser ”tech” som en viktig del i dagens kommunikation. Samarbetet med Ung Företagsamhet ger oss möjlighet att kommunicera vårt ämne mot en viktig målgrupp.

Ung Företagsamhet är en partipolitiskt obunden organisation som verkar för att främja entreprenörskap och företagsamhet i det svenska utbildningssystemet. Berghs blir partner till Ung Företagsamhet Stockholm på nivå Silver som även innebär att Berghs deltar i juryn vid den regionala UF-mässan ”Entreprenörskap på riktigt”.

Berghs blir också värd för Ung Företagsamhets ”SM kickoff” där skolan bidrar med relevant innehåll inom kommunikationsområdet till Ung Företagsamhets årliga läraravslutning.

- Vi är väldigt glada över att vårt samarbete med Berghs fortsätter och utvecklas. Det ligger nära till hands för unga människor att se och använda möjligheterna med digitala och sociala verktyg när de startar sina företag. Med Berghs expertis inom området digital innovation kan vi nu skapa ett spännande sammanhang och vässa Stockholmsregionens UF-företag, säger Johannes Crona, regionchef Ung Företagsamhet

Samarbetsavtalet sträcker sig över en treårsperiod där det första evenemanget går av stapeln under våren 2016.