Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs möter Sveriges framtida företagare på #Epr2016! (Uppdaterad)

I dagarna två intar unga företagare A-hallen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det är UF - Ung Företagsamhet som har sin årliga mässa där gymnasieelever visar upp sina affärsidéer och nystartade företag. Vi på Berghs är stolt samarbetspartner och var självklart på plats.

Februari 22, 2016

Berghs School of Communication är en av Tävlingsvärdarna tillsammans med bl. a. LinkedIn, SEB, Uber, TRE m.fl där vår tävlingskategori är Digital innovation.

Årets UF-mässa går under namnet Entreprenörskap på riktigt 2016 och är öppen och gratis för alla den 22-23 februari. Besökarna får ta del av 600 affärsidéer som presenteras av 2 500 unga entreprenörer.

När vi kliver in i den stora mässhallen möts vi av en härlig energi och framtidstro. Här finns inga trötta utställare utan tvärtom blir vi inlockade att testa, lyssna, röra i nästan varenda monter. Entusiastiska entreprenörer staplar argument och visar villigt upp sina koncept. Ett snabbt överslag ger oss ungefär lika många produkter som tjänster och vi slås av att de allra flesta har någon form av digitalt inslag även om själva produkten inte är digital. 

 

Företagarnas VD Gunther Mårder fixar det sista i powerpointen inför sitt tal

Vinnaren i Berghs tävlingskategori "Digital innovation" blev Reflow som beskrivs som ett Uber för avfallshantering. STORT GRATTIS!!! Reflow säger vi från Berghs. Läs mer på Reflowuf.com.

 

Vi hittade många digitala affärsidéer och passade på att prata med några av gymnasieeleverna bakom dessa.

Att gå igenom A-hallen på Stockholmsmässan idag blev en riktig energikick och både traditionella företag och hippa startups får se upp. Sveriges gymnasieelever är hungriga och innovativa!

Pålle Pettersson, ordförande för juryn som utnämnde Årets digitala innovation, kommenterar dagen: 

"Berghs har under flera år medverkat som juryvärdar i flera kategorier i den här tävlingen och i år har vi startat  Årets digitala innovation. Det är verkligen kul att vara med och stötta framåtandan hos de här ungdomarna som skapat och driver UF-företag. Ett driv som man känner igen från Berghs studenter."

Bland årets digitala innovationer kunde vi se exempel på tjänster som "krya på dig-paket", trafikupplysning samt ett spel för insamling för välgörenhetsorgansisationer. Två bidrag stod ut lite extra och blev de två vinnarna för respektive Stockholm Norr och Stockholm Syd: Reflow UF som är en tjänst där man prenumererar på sophantering och källsortering - som ett återvinningens Uber Pop - samt tjänsten Pain Away UF som är en "tränings-app" med övningar som ska minska arbetsskador.