Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs och Edelman instiftar kreativt praktikprogram

Berghs och Edelman instiftar från och med i höst ett internationellt internship för avgångselever med fokus på kreativitet. Edelman är världens största PR-byrå med 66 kontor världen över och de första städerna att ta emot Berghs-studenter blir Berlin, Amsterdam, London och Hamburg.

Mars 8, 2013

Berghs samverkar idag bland annat med den digitala reklambyrån R/GA inom sitt program för international internships.  När Berghs nu inleder ytterligare ett partnerskap med den globala PR-byrån Edelman riktar man sig till PR-intresserade kreatörer, oavsett utbildningsprogram.

”Kreativitet är huvudfokus för Edelman internationellt och då är nyckeln att hitta de riktigt stora talangerna. För oss innebär det här samarbetet ett inflöde av kreativitetstalang. Intresset bland mina internationella kollegor är stort.  Svenska studenter är eftertraktade utomlands då den svenska kulturen av kreativ marknads­kommunikation är välkänd och anses både nytänkande och inspirerande”, säger Linda Waxin, General Manager på Edelman Stockholm.

Studenterna kommer att väljas ut på en casedag i maj under ledning av David Fine, Head of Creative Network på Edelman.

”För Berghs är det viktigt att hitta spännande sätt att samverka för att ytterligare stärka oss som skola. Det är också en del i vår satsning på PR som blir allt viktigare i den internationella kommunikationsvärlden. Edelman erbjuder våra studenter att utvecklas i en internationell och dynamisk miljö”, säger Lotta Saxe, Head of Customer Relationship Management på Berghs.

Till att börja med innebär programmet sex till åtta platser men tanken är att samarbetet ska utvecklas för att så småningom inkludera kontor i ännu fler städer. Mer information om casedagen och anvisningar för anmälan kommer att landa hos Berghs studenter inom kort.

Edelman är också en av 24 byråer som deltar på Berghs Career Day den nionde mars 2013.

”Många av de allra bästa har gått på Berghs och det ska bli superkul att få träffa morgondagens stjärnskott. Förutom höstens internship vill vi stärka upp med en pr-driven kreatör till vårt Stockholmskontor”, säger Johan Rynell, Creative Planner på Edelman som kommer att delta på Berghs Career Day.