Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs satsar internationellt

Från Guldäggsgeneral till international relations manager på Berghs.

Januari 11, 2011

Digge Zetterberg Odh går direkt från arbetet på Sveriges Kommunikationsbyråer, Komm, som Guldäggsgeneral till att ansvara för Berghs internationella kontakter under titeln "International Relations Manager".

Hur känns det att komma till Berghs?   

Superkul! Jag sa upp mig från mitt förra jobb redan i oktober så jag har verkligen fått gå och längta tills jag äntligen skulle få börja. Jag har haft mycket kontakt med skolan under åren på Komm och alltid tänkt att det verkar vara en spännande arbetsplats. I mitt tidigare arbete har jag haft en hel del kontakt med internationella tävlingar och byråer och att jag nu ska få ägna mig åt internationella relationer på heltid känns väldigt lyxigt.

Vilken roll kommer du att ha?

Jag kommer att vara skolans international relations manager, en ny roll som innebär att jag kommer att ha hand om Berghs alla förehavanden i utlandet. Allt ifrån samarbeten med byråer, till att ordna med praktikplatser och ta hit internationella föreläsare. Sen får man se, eftersom det är en ny roll så är det inte helt givet hur den kommer att utvecklas så det känns väldigt spännande.

Vad har du för relation till Berghs sedan tidigare?

Jag har jobbat i samma hus i 5,5 år och har under åren gått en rad bra kurser på Berghs som Planning, Marknads-pr med flera. Och eftersom Berghs har ett nära samarbete med branschen så har jag haft mycket kontakt med skolan genom Guldägget och andra aktiviteter som Komm gjort genom åren.

Rekryteringen av Digge är den senaste i raden av flera internationella satsningar som Berghs genomfört för en tydligare internationell närvaro liksom närhet till branschen. Innan jul rekryterades Alistair Hails från ledningsgruppen på Cision. Det nya arbetet blir som projektledare för Berghs uppdragsutbildningar:

 

”Mitt mål är att se till att våra kunder får tillgång till allt det som Berghs erbjuder och jag ser fram emot att bidra till Berghs fortsatta expansion både i Sverige som internationellt.”