Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs smygöppnar reaktor, kika in bakom kulisserna!

reflection room .jpg

Torsdagen den 19 maj markerar starten för Berghs slutevenemang Act/React. Fyra timmar innan det exklusiva vernissaget öppnar kan du klockan 12.00 smygstarta firandet genom att följa en livesändning på Facebook.

Då årets slutevent på Berghs kommer få dig att gå loss med dina Yes, No och WTF har huset fyllts med case som omvandlar besökarna till deltagare. I livesändningen på Facebook, som startar klockan 12.00 den 19 maj, får du följa med bakom kulisserna. Sveriges första reklamprofessor Jacob Östberg, Guldvågengrundaren, tillika chefredaktör på Metro Student och copywriter på Oh My, Sophie Lokko, diskuterar tillsammans med Bobo af Ekenstam, VD på Docere Intelligence och chefredaktör på Buzzter vikten av årets tema. Modererar gör mångsysslaren Charlotta Rydholm, Reaction Driver och grundare av .tobegin.

Huset öppnar därefter upp för kommunikations­branschen (enbart inbjudan gäller) klockan 16.00 där besökarna direkt tar del av studenternas unika lösningar genom att bidra till processen, lämna sitt avtryck eller till och med uppleva pitcher i totalt mörker.

Här får du en genomgång av husets olika rum, samt ett smakprov på de case som kommer att visas.

Entrén:
Iklädd årets holographic tema med inspiration hämtad från The Maker Movement och från art director samt självutnämnda kroppsarkitekten Lucy McRaes visuella uttryck. Industrihissen till höger, under eventet även kallad för DN-hissen, tar dig till dina destinationer medan du streamar nyhetsflödet med examensprojektet DN to go.

1593

Plan 1:
Detta är navet i Berghsmaskineriet! Här du kan du stöta på riktiga Berghsprofiler som Camilla Wallander, Tor Löwkrantz Waxin eller Christopher Waldekrantz om du har tur. Här hittar du också Urban Delis bar om du vill släcka törsten.

1594
Plan 2:
På plan 2 ses en lista över alla medverkande i Studentbyrån, alla kuratorer som valde ut case och formade eventet samt alla de studenter som ställer ut.

1595
Plan 3:
De flesta case befinner sig på plan 3 och 4. Du kommer se en samlad idébeskrivning i Meta Room.
I rummet Voice 2 Text har väggarna öron, där du bara genom att reagera sätter ord på väggarna.
Rummet Co-React innebär att du tillsammans med studenterna tittar på deras case, men det är bara du som lämnar rummet! Och det sägs att det inte spökar på Berghs…
På plan 3 i Emoji Room kommer du även få bidra till att bygga en hel värld tillsammans med andra, eller sätta ett värde på dina pengar genom maskinen valutaomvandlaren.
Även här finns en bar i Ljusgården.

1596
Plan 4:
Note Room leder dig genom en kommunikations- och upplevelsetunnel, i Room 2 Reflect tittar du inte direkt på casen utan att se dem omvänt.
Pitch Black är case presenterade i totalt mörker för att sedan direkt bryta av med det helvita rummet White Canvas. Här avreagerar du dig genom att skriva på väggarna.
Live React är Berghs digitala rum där dans, skräck och ett samtal med botten IRIS står på schemat!

1597

Innergården:
Innergården kommer bestå av en halvtrappa där mat och dryck serveras. Det är också det perfekta stället att nätverka på eller titta på den vinnande Renault-bilen Clio Lozenge.

1598

Missa inte:
Toaletterna! Du kan bli uppmanad till att trumma på toalettlocket när en av grupperna ställer ut sitt case, eller lyssna på hur andra människor reagerar på årets tema med Badrumspodden!

Missa heller inte att se Östberg, Lokko, af Ekenstam och Rydholm leverera kl. 12 på Facebook.

Praktisk information om utställningen: 

Huset håller öppet för branschen mellan 16.00-21.00 både torsdag och fredag, 19-20 maj.
Därefter hålls öppet hus den 21 maj mellan 11.00-18.00 där alla är välkomna.

Här hittar du eventet på Facebook! 

1599