Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs studenter deltog vid Valborgsfirandet på Skansen

valborg berghs

Under Valborg arrangerade Stockholms Studenters Centralorganisation, SSCO, ett stort firande på Skansen - en tradition som lever kvar sedan 1891. Många av Stockholms högskolors och universitets studentkårer var representerade, men Berghs var ensamma som kommunikationsskola.

–Berghs studentkårs nuvarande ordförande, Meri Kristen, och blivande, Julia Elfgren, berättar:

För oss handlar det inte om att delta i något akademiskt. Vi deltog i det här firandet för att markera att vår framtida yrkesväg är likvärdig med andra branscher. Många menar att kommunikation inte är ett lika respekterat yrke som exempelvis jurist, ekonom eller läkare.

På Berghs lär vi oss skillnaden mellan kommunikation och information. Bra kommunikation förändrar, förenar och förstår samhället. Det är en bransch som är viktigare än många tror. Det finns många tävlingar inom reklam- och kommunikations­branschen men de uppmärksammas oftast relativt internt, och vår förmåga att påverka syns sällan i andra medier tillsammans med andra yrken.

Bra kommunikation kräver strategi, insikter och kreativitet. För oss som dagligen arbetar med det är det inget nytt. Men de som upplever reklam och kommunikation utifrån bryr sig sällan om det bakomliggande arbetet. Vi vill, kan och får inte ljuga för och om kunden. Därför krävs enorm samlad kunskap, research och engagemang för att komma fram till nya insikter och skapa relationer med kunden som är långvarig. Och det här är ett arbete vi inte kan göra utan experter inom alla yrken.

Berghs Studentkårs uppdrag är att representera studenterna gentemot skolan, branschen och samhället. Vi vill inte att kommunikations­branschen ska bli missförstådd eller tagen för givet. Kulturskillnaderna mellan de olika typerna av lärosäten är en av de stora utmaningarna. Vi behöver synas tillsammans med andra studieinriktningar för att i framtiden bli integrerad med den akademiska världen. Därför ville vi delta i årets Valborgsfirande på Skansen.

Meri Kristen, Ordförande för Berghs Studentkår 2015/2016 tillsammans med David Roos och Julia Elfgren