Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs Studio + Novare nominerade till Svenska Designpriset

Berghs Studio har nominerats till Svenska Designpriset i kategorin Grafisk identitet – hantverk. Detta för arbetet med en ny grafisk profil åt rekryteringsbolaget Novare.

Skrivet av David Lindh
September 13, 2018
För drygt ett år sedan gick Berghs School of Communication ut med nyheten om uppstartandet av en Studio – en verksamhet där Berghs arbetar med kunder i skarpa uppdrag. Under våren har Berghs Studio jobbat med en ny grafisk profil åt Novaregruppen.

– Briefen var att skapa något innovativt som aldrig tidigare skådats, och profilen skulle ha en lång livslängd i den bemärkelsen att den skulle vara formbar och levande. Det skulle kännas exklusivt, men ändå hantverksmässigt och mänskligt för att återspegla gärningen hos bolagen i Novaregruppen, säger produktionsledare Maxime Jonsson.

Den nya logotypen har blivit en bärande byggsten i den grafiska identiteten där den förra, handskrivna, loggan ligger som lager ovanpå en ny mer solid variant.

– Det var en väldigt utmanande – och väldigt rolig – brief som vår designer Jone Fjellstad löste på ett fullkomligt strålande sätt, och det känns hemskt kul att vi nu också får ett kvitto på det i och med nomineringen i just den här kategorin, fortsätter Maxime Jonsson.

Röstningen i Svenska Designpriset pågår till och med den 16/9, du kan rösta här i en eller flera kategorier.

 

Arbetsgrupp:
Designer - Jone Fjellstad
Produktionsledare - Maxime Jonsson
Projektledare - Cecilia Sjödin
Creative Director - Tobias Lundqvist
Kund - David Löfvendahl, Novare