Berghs Studio + Novare nominerade till Svenska Designpriset

Berghs Studio har nominerats till Svenska Designpriset i kategorin Grafisk identitet – hantverk. Detta för arbetet med en ny grafisk profil åt rekryteringsbolaget Novare.

För drygt ett år sedan gick Berghs School of Communication ut med nyheten om uppstartandet av en Studio – en verksamhet där Berghs arbetar med kunder i skarpa uppdrag. Under våren har Berghs Studio jobbat med en ny grafisk profil åt Novaregruppen.

– Briefen var att skapa något innovativt som aldrig tidigare skådats, och profilen skulle ha en lång livslängd i den bemärkelsen att den skulle vara formbar och levande. Det skulle kännas exklusivt, men ändå hantverksmässigt och mänskligt för att återspegla gärningen hos bolagen i Novaregruppen, säger produktionsledare Maxime Jonsson.

Den nya logotypen har blivit en bärande byggsten i den grafiska identiteten där den förra, handskrivna, loggan ligger som lager ovanpå en ny mer solid variant.

– Det var en väldigt utmanande – och väldigt rolig – brief som vår designer Jone Fjellstad löste på ett fullkomligt strålande sätt, och det känns hemskt kul att vi nu också får ett kvitto på det i och med nomineringen i just den här kategorin, fortsätter Maxime Jonsson.

Röstningen i Svenska Designpriset pågår till och med den 16/9, du kan rösta här i en eller flera kategorier.

 

Arbetsgrupp:
Designer – Jone Fjellstad
Produktionsledare – Maxime Jonsson
Projektledare – Cecilia Sjödin
Creative Director – Tobias Lundqvist
Kund – David Löfvendahl, Novare
Taggar: