Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs tävlingsvärd i Business Challenge 2012

berghs preview

Den 20 november möter Sveriges näringsliv unga företagare under finalen av Business Challenge 2012. Under finalen kommer juryn bedöma 7 kategorier som ska avgöras, däribland "Årets Webbstrategi" där Berghs School of Communication står som tävlingsvärdar.

November 19, 2012

Den 20 november ges unga företagare en möjlighet att nätverka, inspireras och presentera för några av Sveriges främsta företagsledare under finalen av Business Challenge. Detta blir en unik chans för två generationer att utbyta kunskap och synsätt. Tävlingen anordnas av organisationen Student Business Challenge.

I företagstävlingen Business Challenge får unga mellan 18-30 år använda sina teoretiska kunskaper i praktiken genom att starta ett eget företag. Att driva ett eget företag under ett år ger inte bara deltagarna kunskap och förståelse för hur ett företag fungerar utan även praktisk erfarenhet som är värdefullt oavsett om du väljer en karriär som företagare eller anställd.

Den 20 november är det dags för årets final i Business Challenge som kommer att äga rum i Vinterträdgården på Grand Hôtel. I juryn kommer bland andra Berghs ämnesansvariga lärare inom Interactive Communication, Judith Wolst att sitta. Totalt kommer juryn att bestå av ett 60-tal jurymedlemmar från olika branscher och företag som tillsammans i sina respektive jurygrupper ska enas om vinnarna. Bland annat hittas Andreas Ehn tidigare CTO Spotify & grundare av Wrapp, Per Adolfsson VD Microsoft, Roland Williams tidigare Art Director The Coca Cola Company World Wide, Johan Sjökvist CEO Starcom, Claes De Faire Chefredaktör Resumé & Veckans Affärer i juryn.

Anmälan sker genom den här länken

Under finalen kommer juryn bedöma 7 kategorier som ska avgöras, däribland "Årets Webbstrategi" där Berghs School of Communication står som tävlingsvärdar. Detta innebär att det är vi som delar ut priset och att vinnaren kommer att erbjudas att gå någon av våra introduktionskurser.

Judith ser fram emot dagen och kommenterar: "Det känns verkligen spännande att få sitta i årets jury och ta del av all kreativitet & energi som finns där ute. Jag är övertygad om att vi kommer att få ta del av många spännande företagsidéer och drivna företagare!" 

614