Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghsstudenten Olof är en av årets tre kycklingar

berghs olof lindh

Olof Lindh, andraårsstudent på diplomutbildningen Reklam - art director/copywriter, blev utsedd av Komm till en av tre kycklingsstipendiater på Guldäggsgalan förra veckan, tillsammans med Desiré Engström, tidigare Berghsstudent, och Petter Hanberger, Beckmans. Vi tog en stund för att kolla med Olof hur det känns nu när det gått några dagar.

April 30, 2014

Hur kändes det när de ropade upp ditt namn och du fick gå upp på scenen?

Det var en rätt ordentlig adrenalinkick. Jag har ju inte ens tagit examen än, så det kändes helt overkligt att få gå upp på samma scen som guldäggsvinnarna. Och att stå med mikrofon i handen inför hela branschen är ju lite nervöst. Men mest av allt var det sjukt kul.

På vilket sätt tror du att just din portfolio sticker ut?

Det är väl inte en typisk reklamportfolio kanske. Den är rätt personlig. Den speglar vad jag tycker är kul, så det finns lite olika saker där. Både film, reklam och innovationer. Jag får energi av det. Att korsbefrukta. Och att lära mig nytt. Att det blir personligt tror jag är viktigt. Det är då det verkligen blir bra. Jag gillar allting jag har i mappen och jag har haft kul när jag har gjort det. Det tror jag syns.

Vad betyder det för dig att vinna kycklingsstipendiet?

Mycket! Dels är det skönt efter två intensiva år att få veta att jag gjort något rätt. Det har varit mycket arbete och sena kvällar, och då är det härligt att få stanna upp, titta tillbaka och känna att det blev bra och att arbetet lönade sig. När man tittar på tidigare vinnare blir man rätt ödmjuk också. Det känns hedrande att få vara med i den skaran.

Hur ser vardagen ut just nu?

Nu är det fullt upp med examensprojektet. Snart tar Berghs slut för min del, så det är ju dags att söka jobb också.

Och vad har du för planer framöver?

Jag vet inte riktigt! Först ska jag ta lite ledigt och åka till New York. Det blir skönt. Pausa ett tag. Sen får vi se vad som händer. Det kommer bli spännande!

Här kan du se Olofs portfolio