Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghsstudenter antar mobil utmaning i Berlin

n

Nu sätter Berghs och mobilbyrån Monterosa igång kursen Mobile First inom ramen för diplomprogrammet Interactive Communication på Berghs. Själva examinationsmomentet är något som studenterna ser som en given höjdpunkt – på fredag stiger de ombord på ett plan som tar dem direkt till Berlin för att delta i eventet Mobile Challenge 2013, där studenterna låter sig utmanas av det svensk-tyska startupbolaget Vamos.

Januari 25, 2013

- Berlin är en otroligt spännande stad där många svenska nystartade internetbolag väljer att etablera sig. Det känns kul att låta eleverna från Berghs ta del av den kreativitet och det engagemang som pulserar på plats. För den digitala inriktningen "Interactive Communication" känns det också naturligt att lyfta in start-ups i utbildningen, säger Judith Wolst, ämnesansvarig lärare för diplomprogrammet Interactive Communication på Berghs School of Communication.

- Flygindustrin handlar mycket om att föra människor, åsikter och idéer samman. På Lufthansa lägger vi stor vikt vid det. Därför är vi glada att kunna göra gemensam sak med Berghs och Monterosa och få agera länk mellan studenter och näringsliv på en arena där både Stockholm och Berlin är framstående, säger Magnus Engvall, Marknadsansvarig på Lufthansa.

Den 25 – 27 januari kommer studenterna från Berghs diplomprogram Interactive Communication att få omsätta sina nyförvärvade kunskaper om mobilt innovationsarbete. Under hackathon-liknande former kommer ett antal utmaningar att lösas med det svensk-tyska startup-bolaget Vamos som case. Presentationen från konceptarbetet kommer att ske söndagen 27 januari på plats i Berlin inför en namnkunnig jury med representanter från Berlin-baserade bolag och riskkapital.

- Vi ser fram emot att få skapa morgondagens mobila koncept med de ambitiösa Berghs-studenterna. Att vi gör det på plats i Europas Startup-mecka sätter en skön prägel på inramningen. Vi vill utforma en kurs i nära samarbete med näringslivet och inspirera och uppmuntra praktiskt innovationsarbete – samtidigt som vi introducerar en helt ny form av examinering. Det är med stor glädje som vi presenterar samarbetet med Berghs, Lufthansa och Vamos, säger Roman Pixell, kursansvarig Mobile First och Head of Mobile Strategy på Monterosa.

Mobile Challenge 2013 bevakas av både tysk och svensk media, bland annat kommer Deutsche Welle att följa studenterna under hela helgen.

Om Mobile First:
Under början av 2013 får 25 Berghs-studenter att få insikt i hur man arbetar med innovationsarbete ur en mobil kontext. Här ges en grundläggande förståelse för bredden i den mobila spelplanen samt hur andra kanaler kan samspela med det mobila beteendet. Utformningen av kursens examinationsmoment är ett dygnslångt event i Berlin, då studenterna löser en rad konkreta uppgifter för startupbolaget Vamos.

Om Monterosa:
Monterosa tar fram digitala produkter och kampanjer för några av världens mest innovativa uppdragsgivare. Företaget grundades för tre år sedan och har idag ett trettiotal passionerade kreatörer, interaktionsdesigners, utvecklare och strateger anställda i Stockholm, New York och Singapore. Verksamheten är främst inriktad på mobilområdet och ingår sedan december 2012 i det internationella nätverket BBH.

Om Vamos: Vamos är ett nystartat svensk-tyskt bolag med en smart mobil produkt för att hantera event lokalt och internationellt. Vamos-appen sammanför geo-taggad eventinformation från Facebook med Instagram-bilder och ger användaren en helt ny överblick av vad som händer just nu och hur man kan lägga upp sitt nästa drag, oavsett om det handlar om en vanlig krogrunda hemma, ambitiös gallerilördag i Osaka eller avslappnad museisöndag i London.

Om Lufthansa: Lufthansa länkar ihop Stockholm och Göteborg direkt med bolagets nav i Frankfurt och München med flera avgångar om dagen. Ytterligare direktflyg erbjuds mellan Stockholm till Düsseldorf och Hamburg – och sedan i somras två direktflyg om dagen till Berlin. Från Göteborg erbjuds direktflyg till Düsseldorf. En vanlig vecka finns 320 flyg till och från Sverige, vilket gör Lufthansa till ett av de största utländska flygbolagen i Sverige. I nära samarbete med SAS erbjuder Lufthansa dessutom tio destinationer i Sverige.

659

Judith Wolst, ämnesansvarig lärare för Berghs diplomprogram Interactive Communication.