Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghsstudenter gör succé i D&AD New Blood

Vilken sommar vi har haft på Berghs, våra fantastiska studenter fortsätter ta oss med häpnad, senast i raden är gruppen BBC Whisper under D&ADs studentpris. Gruppen består av Mikael Hörnaeus, Mickel Yu, Urban Wirdheim, Tove Andersson och Sebastian Nordström. Vi pratade med Mickel Yu dagen efter prisutdelningen.

1117

Hur är känslan dagen efter?
Jag tror att vi alla är otroligt glada, men det har nog inte riktigt sjunkigt in än, vi surfar mest på något slags skönt rus från gårdagen.

Hur kändes det när de ropade upp era namn och ni fick gå upp på scenen?
Först nervöst, vi var sist upp på scen, sen när vi till slut hörde våra namn och de visade vårt case på stora duken byttes nervositeten ut mot ett enormt lyckorus!

Vad innebär ert case BBC Whisper?
Nyheter hjälper oss att definiera världen vi lever i. Tyvärr rapporteras de ofta utifrån ett visst perspektiv. BBC Whisper är en global plattform för nyheter som kombinerar high-tech med low-tech genom att låta vem som helst ringa eller sms:a in en händelse på sitt eget språk genom Whispers telefonnummer. Nyheten laddas sedan upp på en krypterad hemsida och översätts till valfritt språk genom modern teknologi. På så vis gör BBC Whisper både lokala och globala nyheter tillgängliga för alla, samt ger en ofiltrerad och balanserad bild av världen vi lever i.

Vad tror ni var avgörande för att ni vann?
Troligtvis var den avgörande faktorn att vi inte bara gjorde en juste nyhetstjänst, utan något mycket större än så. Dels genom att ladda tjänsten med djupare värden, men också genom vår paketering av caset skapade vi en väldigt demokratisk tjänst där allas röster kan bli hörda, oavsett var de kommer från eller vem de är. Det var nog det som gjorde att vi stod ut från de andra casen.

Vad skulle ni säga gör Berghsstudenter så framgångsrika?
Från dag ett på Berghs har vi fått lära oss vikten av att skapa kommunikation som påverkar samhället i en positiv riktning, samt ger något tillbaka till samhället. Det är nog den lärdomen som gör att Berghsstudenter blir framgångsrika.