Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghsstudenter hjälper högstadieelever med påverkansprojekt

lillholmsskolan

En torsdag i januari besökte studenter från heltidsutbildningen Grafisk design Lillholmsskolan i Skärholmen för att hjälpa till inför utställningen: Lyssna! Nu talar jag!

Januari 21, 2014

Eleverna i årskurs 8 har formulerat var sin åsikt om något i samhället de tycker borde förändras eller förbättras, tillåtas eller förbjudas. Med hjälp av ord och bild argumenterar de för sin åsikt och försöker få så många som möjligt att tycka som de gör!

”Det var mycket uppskattat av våra elever. En jätteskön, lågmält samtalande stämning rådde i bildsalen, Berghseleverna var mycket bra på att ödmjukt samtala och lyssna in våra elevers avsikter. Kanske fick någon eller några en dröm, en impuls för vad de vill göra i framtiden!” säger Sten Carnevall som är lärare på Lillholmsskolan och initiativtagare till utställningen.

Arbetet är ett samarbete mellan ämnena svenska, bild och SO. Eleverna har skrivit en text om ett ämne som de brinner för och som de sedan fått gestalta i form av en skulptur. De har sedan i samarbete med studenter från Berghs School of Communication förvandlat fotografier av sina modeller, i Photoshop, till propaganda-affischer.

”Jag tänker att i och med att vi har varit på besök så kanske man tänder en gnista hos någon för att i framtiden vilja arbeta med design och kanske studera vid Berghs”, säger Heidi Myllyviita som är en av designstudenterna från Berghs som besökte Lillholmsskolan.

”Jag är jättestolt över engagemanget från Grafisk designstudenterna från Berghs. Berghs känner också stort engagemang för att hjälpa till på det här sättet!” säger Pål Pettersson som är ämnesansvarig för Grafisk design heltid.

Här kan du se resultatet av samarbetet mellan Bergsstudenterna och åttondeklassarna:

Titta på affischerna här! 

Se fotografier på eleverna med sina lådor och affischerna här!