Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Branschens framtidsutsikt i blogg på Resumé

prospectans

Sedan november hittar den som är nyfiken på Berghs ur ett inifrån-perspektiv en guldgruva bland Resumés bloggar. Där bloggar nämligen några av studenterna inom Produktionsledning/Operativ projektledning om allt som hör deras vardag till, varvat med tankar om framtiden och intervjuer med branschpersonligheter.

Januari 23, 2013

Hur kom det sig att ni började blogga på Resumé?

Fredrika bloggade där under Brand X med sitt team och chefredaktören gillade konceptet att ha ofärgade sinnen som skrev. Han ville att bloggen skulle fortskrida och det ville vi också. Det blev då vi fem tjejer som tog steget och delar med oss av vår vardag på Berghs och vår personliga utveckling under namnet Prospectans

Berätta om namnet, hur tänker ni med Prospectans?
Det hela började med att vi skulle anordna ett event/boksläpp för boken "Åre offpist - En guide för hela berget" som Fredrikas storebror har skrivit och behövde hjälp att fixa en lyckad releasefest. Eftersom vi fem klasskompisar tidigt upptäckte att vi kom bra överens så bestämde vi oss för att prova på det här tillsammans. Vi behövde en avsändare och signatur. Efter några googlingar, brainstormingar & latinska uppslag så hittade vi tillsist vårt namn. Prospectans betyder framtidsutsikt och ja, det är väl kanske det vi är, en del av branschens framtidsutsikt.

Varför ska man följa er blogg?

Kanske av ren Berghs-nostalgi? Nej, men hur är vardagen på "världens bästa reklamskola?" Vad är våra rädslor och tankar? Förhoppningar och förväntningar? Sånt skriver vi lite om. Samt en stor kopp insomna och förvirring.

Beskriv vilka fem individer som bloggar! 
Daniella- kramig kroat
Louise - livlig Lundabo
Fredrika - driven dvärg
Avalon - rivig rödtott
Kristin - stressad skärgårdsbo

Vad vill ni uppnå med bloggen?
Exponering och att utmana oss själva lite. Ingen av oss har tidigare bloggat och det känns ovant och lite småläskigt att ibland skriva om sina motgångar.

Kommer ni att köra på med bloggen hela vägen in i mål, till examen i maj? 
Ja, om examensprojektet inte tar över våra liv... 

Hur gör man en blogg riktigt intressant och läsvärd?
Vi återkommer i juni. (Tips mottages gärna.) 

Följ Daniellas, Louises, Fredrikas, Avalons och Kristins resa på The Prospectans på Resumé.