Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Camilla Wallander ny VD för Berghs

Camilla Wallander har utsetts till ny vd för Berghs School of Communication och ska nu fortsätta utveckla Berghs såväl i Sverige som internationellt. Camilla tillträder rollen under oktober månad och efterträder Pär Lager som varit vd sedan 2007.

Augusti 15, 2011

Camilla Wallander har sedan 2005 varit marknadschef på Nordiska Kompaniet samt de senaste åren även för fastighetsbolaget Hufvudstaden inklusive satsningen på Bibliotekstan. Dessförinnan var hon marknadschef för SAS Sverige där hon både arbetade fram skandinavisk kommunikation och gjorde specifika insatser för Sverige. Camilla har en lång relation till Berghs genom olika utbildningar hon själv gått, skickat medarbetare till och föreläst på samt att hon suttit i Advisory board för Strategisk Kommunikation och PR.

- Camilla Wallander är en person med precis de rätta egenskaperna för att fortsätta att utveckla Berghs som världens bästa skola inom kommunikation, säger Lars Eric Onarheim, styrelseordförande för Berghs School of Communication. Hon har stor passion för kommunikation och gedigna kunskaper både ur ett företags perspektiv samt genom samarbeten med många starka byråer och kreativa personer. Camilla är också en mycket inspirerande och utvecklingsorienterad ledare, säger Lars Eric Onarheim, styrelseordförande för Berghs School of Communications.

- För mig som älskar kommunikation är Berghs helt rätt arbetsplats, säger Camilla Wallander, tillträdande vd på Berghs School of Communications. Berghs har satt en standard för utbildningar i kommunikation och är en viktig partner för alla företag som arbetar med marknads­kommunikation. Jag lockas av Berghs höga kvalitet, fokus på integrerad kommunikation och ambitionen att alltid vilja bryta ny mark, säger Camilla Wallander.

Berghs har under de senaste åren utvecklats till ett starkt varumärke såväl i Sverige som utomlands. Det har visat sig genom utmärkelsen som världens bästa skola inom kommunikation vid Cannes Lions 2009 och 2010, vinnare av Titanägget vid Guldäggsgalan 2011 samt genom ett ökat antal internationella studenter på skolan. Det finns fortsatt stora utmaningar, dels att vidareutveckla utbildningskonceptet och satsa i ännu högre grad på internationalisering.

- Jag attraheras av att det finns en tydlig målbild att Berghs ska locka till sig fler internationella studenter, att skolan alltid är nära verkligheten och på det viset är en språngbräda för studenter och kursdeltagare som vill utvecklas och få de främsta jobben såväl i Sverige som utomlands, säger Camilla Wallander.

Berghs nuvarande vd Pär Lager meddelade i våras att han skulle lämna företaget. Pär kommer lämna posten under oktober månad och därefter tillträda som styrelseledamot i Berghs styrelse. Berghs tidigare rektor Sofia Strömberg kommer arbeta med strategisk utveckling på skolan fram till årsskiftet då hon lämnar företaget för att bosätta sig i sin hemkommun Örebro.

Foto: Niklas Palmklint, lärare på Berghs heltidsutbildning Bilder Nordic School of Photography