Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Charlotte Henriksson till Berghs

Charlotte Henriksson gick Strategisk kommunikation och PR på Berghs för ett par år sedan, idag är hon vice vd på Matter. Hon beskrivs som Matters struktureringsgeni som fördelar arbetsresurser och projekt. I bagaget har hon frilansjobb och en lång erfarenhet från bilindustrin.

December 3, 2014

1237

Efter årsskiftet gör Charlotte även come back på Berghs, men denna gång kommer hon att stå längst fram i klassrummet som kursansvarig för Digital Strategi på heltidsutbildningen Marknads­kommunikation.

Hur känns det att komma tillbaka till Berghs?
- Det känns grymt kul! Det är något speciellt med korridorerna och all kreativitet som finns samlad här.

Vad kommer du att bjuda på i vår?
- Ett stort fokus kommer att ligga på hur vi lär oss att förstå kunden. Det handlar om att möta människor, där de är, på deras villkor, när de tycker att det känns värdefullt. DET är det stora digitala skiftet. Kunden bestämmer på ett helt nytt sätt. Utifrån och in äger! För mig handlar det mycket om att sätta de strategiska vägarna för att ge varumärken rätt förutsättningar till att bli egna mediehus. Och jag älskar konkreta verktyg, så det kommer bli en hel del av det. 

Hur ser dina dagar på Matter ut?
- Jag är operativt ansvarig för Matters verksamhet, det vill säga att vi rör oss åt rätt håll, gör rätt saker och alltid är i framkant. Det gör jag både strategiskt och genom att vara operativ i arbetet nära kund.

Vad hände när du hade avslutat din utbildning på Berghs?
- Jag flyttade tillbaka till Göteborg (där jag bodde tidigare), sa upp mig från min dåvarande arbetsplats och började leta efter nya jobb. Jag träffade Mathias (grundare och vd på Matter) ganska tidigt och märkte att vi delade samma visioner kring kommunikation och framtiden. Så började min resa på Matter.

Vad inspirerar dig i vardagen?
- Människor som får saker gjorda. Och som inte ser några begräsningar.