Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Curators of Strategisk kommunikation och pr

rebecka nyberg

Många känner till Curators of Sweden och den prisbelönta kampanj för Visit Sweden som Volontaire kammade hem priser med i Cannes tidigare i år. Berghs diplomstudenter inom Strategisk kommunikation och PR är inte sämre. I sann demokratisk anda kommer klassens twitterkonto rotera på veckobasis mellan de 29 studenterna i klassen under hela läsåret fram till examen i maj 2013.

September 17, 2012

Hej Rebecka Nyberg, SKPR 1213! En månad in i er utbildning på Berghs väljer pr-klassen nu att gå på den demokratiska linjen och fördela twitterkontot enligt ett roterande schema mellan klassens studenter. Berätta, varför då? 

Vi lät oss inspireras av Volontaire kampanj och ville sätta vår egen prägel på deras koncept. Vår klass består av 29 unika individer och vi vill utnyttja denna bredd för att måla upp en så nyanserad bild som möjligt av allt som sker under vår utbildning. Vårt gemensamma mål är ju att arbeta med kommunikation, och då blir det desto viktigare att alla får möjligheten att göra sig hörda.

Vad har ni för förhoppningar med kontot?

Vi ser detta som ett gyllene tillfälle att presentera oss för branschen och alla som är intresserade av kommunikation. Vi vill visa vad vi kan åstadkomma som en grupp, men även visa vilka vi är som individer.

Vad kan era följare förvänta sig under året som går?

Vår klass består av en härlig blandning individer som alla har olika intressen och mål med utbildningen, och därför kommer twitterflödet sannolikt variera oerhört mycket. Det ska bli spännande att se vad som händer och hur det utvecklas!

Vad kommer första veckan att handla om?

Våra två underbara tjejer Emma & Ebba får äran att inleda projektet. Vi ligger just nu i hårdträning för Berghsbollen som går av stapeln på torsdag, så första veckan lär mestadels handla om fotbollen. Vi i SkPR har klippt ihop en film från vårt bootcamp.

Vi har flera intressanta föreläsare som besöker oss under veckan, däribland Bobo af Ekenstam och Rolf van der Brink. Vi har även ett stort arbete med Komm! som ska redovisas på måndag. Det blir nog många sena kvällar i skolan, vilket förmodligen kommer att synas i Twitterflödet! Annars går vi demokratiskt i turordning efter klasslistan och vecka 44 är det min tur.

Vad kommer du själv att twittra om?

Jag kommer berätta om allt roligt som händer i skolan. Förmodligen blir det en hel del politik och annat viktigt som händer i världen, blandat med nördigheter från Ted Talks och The Verge. Jag kommer givetvis att berätta om allt roligt som händer i skolan: alla uppdrag och sena kvällar, men även en hel del politik och annat viktigt som händer i världen. Sedan kanske jag slänger in fotografiknep, filmtips och några bakrecept.

Vilka är dina bästa tips för att göra ett twitterkonto spännande och värt att följa?

Mitt bästa tips är att vara relevant och bjuda på sig själv. Våga vara personlig och twittra om det som just du är intresserad av och brinner för. Det kommer att märkas.