Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Darja Samad: Det blir mer än bara praktik, det blir ett kulturellt möte!

darja

Det är snart praktikdags och många av Berghs studenter förbereder sig för två veckor ute ”i verkligheten”. En som inte nöjer sig med att stanna i Sverige är 24-åriga Darja Samad från Mölndal som läser Marknads­kommunikation. Imorgon hoppar hon på ett flyg mot Indien för en praktik på organisationen Garbage Concern.

Februari 10, 2012

Hej Darja, snart lämnar du Berghs för praktik i Indien, berätta!

Ja, jag ska till Mumbai i Indien och ha praktik på en organisation som heter Garbage Concern. Som namnet säger så jobbar de med miljöfrågor bland annat i slummen och undervisar på skolor.

Hur kom du fram till att du ville söka praktik just på Garbage Concern?

Jag var i Indien i julas och kände att jag ville göra något konkret åt bland annat miljöfrågan. Så när jag kom hem tänkte jag, varför inte? Jag åker dit igen och gör något åt det! Så hittade jag en databas med organisationer och tyckte Garbage Concerns verksamhet lät väldigt intressant! Plus att jag slipper snön i två veckor - så härligt!

Vad är det tänkt att du ska arbeta med under din praktik?

Jag har ingen aning faktiskt, jag hoppas på att få hjälpa till överallt!

Har du löst det praktiska?

Dr. Francin Pinto som jag haft kontakt med har sagt att jag kan bo hemma hos dem. Så det kommer bli väldigt spännande och annorlunda. Det är ju mer än bara praktik, det är ju ett kulturellt möte! Det är en stor utmaning i sig. Tänker på om vi har samma dygnsrytm, om vi kommer sitta ihop och äta hela stora familjen, om de har en västerländsk toalett, ja listan är lång! haha

Vad är dina förhoppningar med din tid i Bombay och på Garbage Concern?

Jag hoppas att jag kan lära mig massor, för jag tror att de är ett föregångsland i många aspekter. Och jag hoppas att jag kan visa och dela med mig av den kunskap jag har av kommunikation och miljö som de kan använda i sin organisation. Francin Pinto har ju tilldelats flera utmärkelser för sitt arbete, så jag går in i organisationen med en enorm ödmjukhet. Sen vill jag prova yoga på "riktigt"!

Kommer du att blogga från praktiken?

Blir kanske en och annan uppdatering på facebook eller här på hemsidan. Annars finns jag ju på skolan så det är bara att haffa mig!