Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

De vann brons i CLIO Awards

ny

I våras plockade de hem PrimeLab Creative Awards med sin lösning Baking for Syria. Förra veckan var det dags igen. Berghsstudenterna Rikard Linder och Pontus Levahn vann brons i CLIO Awards Integrated Campaign (student).

Maj 6, 2013

Hej Rikard, och grattis till bronset du och Pontus Levahn tog hem i i CLIO Awards! Hur känns det?
Hej! Tack! Jo men självklart känns det jätteroligt, särskilt när CLIO är en sån klassisk reklamtävling. Sen känns det extra kul nu att vinna när det är med ett case man verkligen tror på och kan stå för. Det delades inte ut något silver i kategorin så vi kom i princip tvåa.

Berätta om:

1. Briefen
Briefen - "gör något som bevisar Pågens varumärkeslöfte 'bakar med kärlek' - hörde till PrimeLab Creative Awards som Prime och Berghs ordnade tillsammans i julas. När det gick så pass bra där för oss kände vi att det kunde vara kul att se hur vår lösning stod sig internationellt.

2. Er lösning
När briefen släpptes spreds nyheten om att regimen i Syrien börjat bomba bagerier dit mängder av civila vänt sig för att få tag på bröd, något som blivit en bristvara i inbördeskriget. Vi kände snabbt att Pågen kunde göra skillnad. I "Baking for Syria" bakar Pågen tillsammans med Syrier som bor i Sverige ett pitabröd där alla pengar går till att bygga upp bagerierna i Syrien igen.

Vad gjorde att den belönades med brons, tror ni?
Det känns kul att den tog sig så pass långt med ett varumärke som är helt okänt utomlands. Jag tror att relevansen och enkelheten vägde tungt.  

Vad betyder det att vinna priser i internationella tävlingar för er studenter, som alldeles strax ska ut och söka jobb?
Det skadar säkert inte! Men det beror nog helt på var man söker jobb någonstans och hur de olika byråernas relation till tävlingar ser ut.

Mindre än en månad till examen: vad händer härnäst?
Förutom att jobba med slutprojektet blir det nog till att försöka umgås rätt mycket med klassen. Snart kommer vi inte ha lyxen att vara tillsammans lika ofta!

 

 

Bilden är från Berghs fotbollsturnering "Berghsbollen". Foto: Kajsa Bengtsson