Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

”Det finns lika många anledningar att läsa Copywriting som det finns studenter”

p

Om man intresserad av att läsa en kurs i Copywriting på Berghs är det stor chans att man kommer att träffa Ylva Björnström. Hon är kursansvarig för onlinekursen Copywriting steg 1, Copywriting Start och intensivkursen Att skriva för sociala medier. Här berättar Ylva mer om sig själv och de kurser hon driver.

Skrivet av Berghs School of Communication
Augusti 21, 2012

Hej Ylva, du är lärare för Berghs onlinekurserna Copywriting steg 1, Copywriting start och intensivkursen Att skriva för sociala medier. Men hur hamnade du själv på Berghs?

Jag gick själv på Berghs i slutet av 80-talet och att undervisa här är ett sätt att komma tillbaka och hälsa på. Jag har undervisat flera gånger i olika omgångar. Det här är tredje omgången och den här gången har jag bestämt mig för att undervisningen ska få ta en ganska stor del av min tid under ett par år. Tidigare har jag bara dykt upp på enstaka lektioner.

Vad är det som gjort att du har stannat kvar på Berghs?

På Berghs får jag träffa extremt nyfikna och ambitiösa studenter. Vuxna människor som redan har en del erfarenhet av arbetslivet i närliggande branscher. Det har varit konstant intressant hittills.

Vilka passar dina kurser i Copywriting för?

Att skriva för sociala medier är en intensivkurs på tre dagar som vänder sig till dig som är egen företagare, informatör, kommunikatör eller redaktör. Du bör ha grundläggande förståelse i marknadsföring och ha stiftat bekantskap med sociala medier i ditt arbete.

Copywriting Online Start passar dig som är i början av en framtida karriär som copywriter. Kanske har du inte bestämt dig ännu, men tror att du har talang för yrket och ser den här kursen som ett första steg på vägen.

Beskriv copykursen på kvällstid på Berghs! 

En mängd engagerade och yrkesverksamma proffs ger dig sin syn på ämnet copywriting ur olika synvinklar och perspektiv.

Att läsa en kvällskurs i copywriting handlar i första hand om att hitta kreatören i sig. Om att få grepp om sin egen kreativitet och att lära sig stå för sina idéer. Det finns massor av anledningar att gå en kurs i copywriting. Ofta lika många som det finns studenter.  Man ska dock inte räkna med att en kvällskurs ersätter en längre utbildning. Man blir inte ”certifierad copywriter”. Självklart finns det undantag. Studenter med en gedigen bakgrund där kursen var den pusselbit de behövde för att starta en ny karriär. Det bästa svaret på frågan får nog bli att de som läser under mina ”vingar” är i början på något som man aldrig kan veta hur det slutar…

För dig personligen, vad är det roligaste med ditt arbete här på Berghs?

Utmaningen i att vara med och bidra till att människor utvecklas. Att jag själv lär mig minst lika mycket som studenterna och att jag alltid blir sugen på att jobba med mitt efter lektionerna.

Vad inspirerar dig?

Samtal är viktiga. Just nu blir jag inspirerad av samtal med min dotter som är grafisk formgivare. Att göra många olika saker. Jag brukar måla när jag är trött på att skriva. Eller skriva poesi som är så långt ifrån den kommersiella texten man kan komma. Allting utanför reklambranschen är en källa till inspiration. Reklambranschen är ett laboratorium. Reklam handlar alltid om människors liv på något sätt, så en pretentiös del av svaret får bli– livet.