Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Det ligger mycket jobb bakom ett lyckat projekt"

När Beata Silvéns man fick ett jobberbjudande i Philadelphia blev en av familjens drömmar – att flytta utomlands – verklighet. Väl på plats i USA valde Beata att läsa en distanskurs på Berghs i projektledning, eftersom rollen alltid lockat henne. För Berghs berättar Beata om hur det fungerar att plugga på Berghs från andra sidan Atlanten.

Augusti 6, 2013

Hej Beata! Vem är du och vad gör du i Philadelphia?

Man kan väl säga att de senaste fem åren har jag haft möjligheten att få vara mammaledig tillsammans med mina två barn som idag är 3 och 5 år gamla. Innan jag blev mammaledig jobbade jag på flygbolaget Malmö Aviation, där jag fortfarande är anställd. När jag skulle tillbaka till jobbet från föräldraledigheten fick min man ett jobberbjudande om att flytta till Philadelphia. Att flytta utomlands i några år är något vi alltid drömt om, barnen var i perfekt ålder så vi tackade ja och här är vi nu.

Hur kommer det sig att du valde att läsa en distanskurs på Berghs?

När vi väl flyttat och kommit i ordning, så kände jag att jag måste börja plugga alternativt jobba. Jag har världens chans att plugga då jag har tiden och jag började leta utbildningar/kurser. Projektledning och ledarskap var de ämnen som stod högst upp på lista. Min syster kontaktade mig och tipsade mig om Berghs, då hennes kompis hört mycket gott om skolan. Efter lite research blev Berghs mitt förstahandsalternativ, jag sökte in, blev antagen och nu är jag snart klar med min utbildning!

Berätta om kursen du läser!

Spännande utbildning som har varit mycket lärorik. Projektledare rollen har alltid låtit spännande och lockat mig. Utbildningen är nätbaserad där vi varje vecka får en uppgift som skall lösas och som sedan skall mailas in senast varje måndag klockan 08.00 svensk tid. Då det var många år sedan jag satt bakom skolbänken tyckte jag att det var tufft att komma igång och stundtals trodde jag inte att jag skulle fixa det med nu 15 veckor senare och alla uppgifter godkända känner jag mig riktigt nöjd!

Att studera på distans har rent praktiskt fungerat jättebra!

Upplever du några särskilda utmaningar i och med att du läser från en annan kontinent?

Med tanke på att vi ligger sex timmar bakåt i tiden så kan nackdelen vara att om jag mailar eventuella frågor på min förmiddag så får läraren det mailet på eftermiddagen. Men i mitt fall har det fungerat alldeles utmärkt då läraren har svarat snabbt, och kollat sina mail efter klockan 17.00. Däremot när vi haft chatt möten på facebook med lärare/kursare har jag inte alltid kunnat vara med, med det går alltid att läsa dialogerna i efterhand.

Var ser du dig själv om fem är?

Om fem år är vi tillbaka i Göteborg och jag hoppas att jag då lyckats hitta mig ett spännande projektledarjobb, gärna inom turismbranschen.

Kan du dela med dig av en viktig insikt som du fått genom kursen du läser på Berghs?

Den största insikten som jag fått under min kurs är att jag nu insett hur viktigt det är att göra ett bra förarbete/planering innan man påbörjar ett projekt. Det ligger mycket jobb bakom ett lyckat projekt!