Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Det livslånga lärandet är framtiden"

Robin Tapper är pressekreterare på Arbetsmiljöverket. Det senaste året har han gått två kurser på Berghs. Här berättar han mer om detta och varför kompetensutveckling är viktigt för alla.

Skrivet av Anette Hamel
Juni 14, 2022

Hej Robin! Vem är du och vad jobbar du med

– Mitt namn är Robin Tapper och jag jobbar som pressekreterare på Arbetsmiljöverket. Jag är utbildad journalist och har tidigare jobbat på SVT, för olika TV-produktionsbolag och som PR-konsult. På fritiden gillar jag att träna, umgås med mina hundar och följa med i den politiska debatten.

Vilka kurser har du gått på Berghs?

– Hösten 2021 gick jag distanskursen Digital PR och våren 2022 gick jag dagkursen Digital Brand Strategy (som nu heter Varumärkes­positionering och strategi).

Vad är den största utmaningen i din nuvarande arbetsroll?

– Att jobba med pressfrågor för en myndighet är en stor utmaning då det vi förmedlar får stort genomslag i media. Svenska myndigheter har en hög trovärdighet bland svenska folket. Det kräver i sin tur noggrannhet och en fingertoppskänsla. Viktigt att våra budskap landar rätt.

Vad fick du med dig från studietiden hos oss?

– På kursen Digital PR fick jag nya insikter om hur vi som jobbar med pressfrågor måste tänka i framtiden. Kursen Digital Brand Strategy gav mig viktiga redskap så att vi på ett bättre tillvägagångssätt kan konceptualisera våra budskap och öka vår kännedom.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler och på distans. Frågor? Chatta gärna med oss!

Läs mer om Berghs kursutbud

Har du något studie- eller karriärtips du vill dela med dig av?

– Vad du än väljer att plugga till och jobba som, är det alltid viktigt med kompetensutveckling. Det livslånga lärandet är framtiden.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad?

– En viktig egenskap som jag har haft nytta av är min nyfikenhet och att jag ständigt vill utvecklas. Det gör att jag vågar utforska nya saker, exempelvis inom den digitala revolutionen som sker nu.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa en kurs på Berghs?

– Berghs erbjuder praktiska utbildningar med lärare från branschen. Om du är intresserad av att utvecklas tycker jag att du ska undersöka om Berghs har en kurs som passar dig. Våga skicka in en ansökan – du kommer att utvecklas i din yrkesroll.

Här hittar du Berghs kursutbud och heltidsprogram.