Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

En framtid som fotograf – här börjar resan!

berghs preview

Just nu råder full aktivitet inom Berghs fotoutbildning Bilder Nordic School of Photography. På menyn står bland annat Fotomässa, inspirationsföreläsning och frukostseminarium. Drömmer du om en framtid som fotograf? Låt den börja redan i vår.

November 11, 2011

Är du nyfiken på vad Bilder Nordic School of Photography kan erbjuda dig? Välkommen till vår monter på Fotomässan den 18 till 20 november, där du kan träffa lärare och studenter inom Bilder Nordic School of Photography och dessutom passa på att visa upp dina egna bilder i vår öppna portfoliovisning. På väggarna hänger bilder från utbildningens senaste modeworkshop i samarbete med Funki Models, den kan du läsa mer om här.

Den 23 november öppnar Berghs dörrarna för blivande studenter inom Bilder Nordic School of Photography och andra nyfikna. Då är det dags för informations- och inspirationskväll under kursansvarig fotograf Håkan Elofssons ledning, tillsammans med fotograf och lärare Niklas Palmklint. Ett samtal om bildkommunikation idag utlovas, och massor av matnyttig information.

Varje år delas ett stipendium ut till årets drömprofil inom Bilder Nordic School of Photography. Urvalet görs bland samliga ansökningar som kommit Berghs tillhanda senast den 28 november, så ett hett tips är att börja fila på din ansökan redan nu om du går i bilder-tankar inför våren 2012. Ansöker gör du till heltidsutbildningen här, och kvällskursen här. Båda gruppernas ansökningar ingår i urvalet till stipendiet.

Två veckor senare, den 7 december, är det dags för ett frukostseminarium med bilden i fokus. Fotograf – en överlevnadsguide, handlar om vad som händer i ett klimat där fler forum för bilder uppstår dagligen och frågan om vad som är bildkommunikation är mer relevant än någonsin. Vad innebär det att kommunicera med en bild idag? Vad är egentligen kommersiellt foto?  På vilket sätt avgör kunden vilken typ av bilder som görs av vem, på vilket sätt? Varmt välkomna på seminarium och frukostfika på Berghs den 7 december. Seminariet, liksom inspirationskvällen, är kostnadsfria men anmälan krävs.