Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Försmak på upplevelserna i Act/React

logo actreact

Berghs slutevenemang närmar sig med stormsteg. I och med årets koncept, Act/React, startar ett nytt kapitel där besökarna till slututställningen bjuds in att delta i upplevelsen och lämna egna avtryck genom sina reaktioner på projekt som producerats under studenternas hela tid på skolan. Nu kan vi bjuda på ett smakprov på de olika typer av upplevelser som besökarna kan förvänta sig under slututställningen.

Act/React

Sluteventet som pågår mellan den 19 och 21 maj kommer att göra Berghs till ett levande kommunikationshus som utvecklas och formas alltefter de reaktioner som samlas in från besökarna. Det innebär att eventet får liv och byter skepnad i takt med besökarnas reaktioner. På plats kommer besökarna kunna uttrycka sina “yes”, sina “no’s” och sina “wtf’s” och blir alltså en aktiv del av Berghs slutevent. Det upplevelsen bjuder in till är medvetet och omedvetet deltagande, som pekar på att olika perspektiv ger nya perspektiv.

Pitch black

Denna upplevelse sker i totalt mörker. På den mörka scenen får studenter pitcha sina case utan hjälp av visuella uttryck. Syftet med rummet som kallas Pitch Black är att besökarna ska ges utrymme att fundera kring sina egna fördomar och uppleva hur förstärkt en upplevelse kan bli i totalt mörker. Kanske blir du som besökare obekväm? Kanske blir upplevelsen förstärkt när du inte har något att titta på utom en siluett i mörker?

Utmaningen studenterna står inför i Pitch Black är enkel: en bra idé ska kunna identifieras i totalt mörker. Kan du beskriva en bra idé med bara din egen röst som verktyg? Här får studenterna möjlighet att träna på sin retoriska förmåga och spetsa till sin storytelling. De måste också möta utmaningen i att vara engagerande utan hjälp av grafiska element. Varje student får fem minuter per presentation.

White canvas room

I det vita rummet ser besökarna en kontrast till Pitch Black i och med ett helvitt rum där färgpennor hänger i taket. Här får besökarna möjlighet att avreagera sig efter Pitch Black-upplevelsen. Vad satte presentationerna i det mörka rummet igång för tankar? Om besökarna har feedback eller tankar så uppmuntras de att lämna sitt avtryck i White Canvas Room. Första dagen kommer rummet att vara helvitt, för att successivt under utställningen fyllas med ord och figurer från besökarna själva.

Co-Reaction

I Co-Reaction finns tre projektorer utplacerade. På en av dem visas en casefilm eller moodfilm från studenternas arbete under året som gått. På den andra visas en typografisk text som beskriver koncept och namn på gruppen som gjort casefilmen som visas. På den tredje hittar besökarna en video på gruppen när de reagerar på sina egna case.

3 projektorer i detta lilla rum. En rakt fram som projicerar den utvalda casefilmen/moodfilmen. Till vänster på väggen projiceras en typografisk text som beskriver koncept och namn på de som gjort caset. På höger sida projicerar vi en video på eleverna som “reagerar” på sina egna case. Man ser dem i naturlig storlek som att de står i rummet. Detta ger en extra intressant nivå - dels för att du får se ansiktena bakom filmen. Påverkar det hur filmen kommunicerar?

Room 2 Reflect

Room 2 Reflect är fyllt av speglar. Alla besökares reaktioner speglas live när de kliver in och deltar i rummet. I det här rummet kommer också studentcase att exponeras, men på ett annorlunda sätt mot vad vi är vana vid. Kanske hänger de från taket? Kanske är alla printar spegelvända så att de bäst upplevs genom en spegel? I det här rummet får besökarna vila och betrakta snarare än delta och reaktionerna sker i realtid. Här speglas studenternas case och kreativitet ur en ny vinkel – den spegelvända.

Emoji-rummet

I Emoji-rummet möts besökarna av pallar och piedestaler med visuella projekt. Ytan omkring pallarna och kring casen på väggarna är till för att sätta emoji-stickers. Besökarna får här klistermärken som de kan sätta runt de casen som de kände något för. På ett både enkelt och tidsenligt sätt får besökarna möjlighet att sätta de emojis vi har vant oss vid från den digitala världen i ett fysiskt rum.

Välkommen till Berghs slutevenemang Act/React! Här hittar du mer information om öppettider och kollar vilka av dina vänner och bekanta som ska gå!