Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Framtidens kommunikativa ledare har fler uppgifter än någonsin

andris portratt

Det anser i alla fall Andriz Zveinieks, kursansvarig för Berghs kurs Kommunikations­chefens viktigaste verktyg. Under en uppskattad morgonföreläsning presenterade han några av dessa uppgifter. Här kan du titta på hela föreläsningen - gratis!

Oktober 21, 2015

Zvejnieks är senior konsult med bred bakgrund som kommunikations­chef och kommunikationsdirektör i LFV Arlanda, IBM Sverige, SAS Sverige och Systembolaget. Han är också kursansvarig för kursansvarig för Berghs kurs Kommunikations­chefens viktigaste verktyg.

Andris inledde sin presentation med att förklara om varför kommunikationschefsrollen är idag genomgår en så stor förändring och urskilde flera möjligheter till vilka andra yrkesroller den kommer att närma sig. Zveinieks anser att det här beror på att dagens kommunikativa ledare har så otroligt många saker de ska ansvara för och behärska. De här är några av kompetenserna han anser att en bra modern kommunikations­chef absolut ska ha:

- Coachar och ger medarbetare eget ansvar
- Skapar strukturer som underlättar arbetet
- Formulerar tydliga förväntningar på kvalitet, produktivitet och professionalism
- Är tillgängliga, respektfulla och bryr sig om medarbetarna
- Löser problem, ger och söker feedback och talar för sin enhet
- Ger inriktning och hjälper andra nå sina mål
- Gestaltar medvetet budskap och händelser
- Möjliggör och stödjer meningsskapande

Mycket mer om de här sakerna och vilka andra verktyg som en bra kommunikations­chef behöver lär ni er på Berghs "Kommunikationsschefens viktigaste verktyg".