Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Från student till Communications Manager på Saab

Bara dagar innan slututställningen ”A Sustainable Plan” började hon sin anställning som assistent på Saabs kommunikationsavdelning.

Augusti 15, 2011

- Jag kommer ihåg hur trött jag var dagarna kring slututställningen, säger hon medan vi går upp mot hissarna i World Trade Center.

Mandarva tog examen från Strategisk Kommunikation och PR 2010 och satt samma år med i Studentbyrån, fick branschföreningen Precis stipendium och avancerade från kommunikationsassistent till Communications Manager på Saab – ett av Sveriges starkaste varumärken.

- Jag tror att alla vart ganska chockade över vart jag hamnade, även jag själv, men efter många samtal med min dåvarande mentor – Hannes Kerstell och Berghs rektor Sofia Strömberg, fick jag tipset om att skaffa mig erfarenhet från ett storföretag. Och det behövde jag nog. När jag kom hit till Saab trodde jag att jag visste precis hur jag skulle göra men jag lärde mig snart att det är så oerhört komplext.

Vi stannar till vid ett litet pentry på 6:e våningen. Bakom bar-bordet hänger en Billboard med Saab-loggan. Arbetsklädseln är officiell och medelåldern relativt hög. Mandarva bryter av den stereotypa bilden med sitt modeintresse och sin unga ålder.

- Än så länge är det jätteroligt här, säger hon. Och jag kommer att stanna så länge jag känner mig inspirerad och att jag har något att lära. I framtiden ser jag mig själv i en stor internationell organisation där jag får möjlighet att resa och påverka de stora frågorna. ”Drömjobbet” har omdefinierats så otroligt under min resas gång.

Mandarvas stora intresse är mode och innan tiden på Berghs jobbade hon med PR-byrån modinåkerlinds Showroom.

- Att jobba på modinåkerlind var då min dröm och det var jätteläskigt att säga upp sig från sitt drömjobb för att börja plugga, tänk om det här är det dummaste jag någonsin gjort, tänkte jag men kände samtidigt att jag ville lära mig mer rent strategiskt. Och efter bara ett par månader hade jag ett helt nytt tänk.

Mandarva beskriver tiden på Berghs som hektisk, lärorik och otroligt stimulerande.

- Det var så mycket kreativitet på Berghs, man fick möjligheten att vara kreativ och föda fram sina idéer, experimentera. Det är något jag kan sakna. Till dem som studerar nu eller kommer att studera på Berghs vill jag tipsa om att försöka lägga så mycket energi som bara är möjligt på studierna under den tiden du är där. Skapa kontakter, lär dig av dina klasskompisar och nätverka!