Den här artikeln är inaktuell (eller gammal).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

Funderar du på att ta en distanskurs? Läs mer om Berghs Online.

berghs preview

Berghs onlinekurser bygger på kunskap, uppgifter, dialog, reflektion och feedback. Genom att alla får individuell feedback från den kursansvariga gör det kursen till att vara så nära en privat kurs man kan komma samtidigt som man ändå har kommunikation med alla andra som går kursen. Vi håller grupperna små, för att skapa trygghet samt ge möjlighet till dialog och bra återkoppling.

Skrivet av Berghs School of Communication
Februari 5, 2015

De flesta kurser är 15 veckor långa, men vi har även ett antal 8-veckors kurser. Alla kurser är uppdelade i olika kursavsnitt. Kursavsnitten behandlar olika ämnen med introduktion och referenser till ämnet samt en praktisk uppgift till avsnittet som ska lösas. Sin lösning publicerar man sedan i onlineplattformen och får personlig feedback från den kursansvariga.

Utbildningen sker i en modern, social webbaserad utbildningsplattform. Vi har skapat en visuell miljö där man kommunicerar i form av blogg poster. Vid kursstart får alla ett Google+ konto som fungerar under kursperioden. Det som kan vara viktigt att tänka på är att ha tillgång till dator med kamera + inbyggd mikrofon och en bra internetuppkoppling.

Vi använder oss av videosamtal i realtid (Google hangout), det finns forum för diskussion och chat som stöd. Det är enkelt att använda, i samband med kursstart går vi igenom hur det fungerar.

Träffas vi någon gång? Berghs har ett start- och ett avslutningsseminarium här på skolan (gäller 15-veckors kurserna) där alla träffas för introduktion, inspiration och kursstart. På våra 8-veckors kurser sker start och avslut helt online. Under kursen genomförs också minst två schemalagda videosamtal i realtid (Google hangout).

Samtliga kursdeltagares lösningar och feedback från kursansvariga är tillgängliga för alla kursdeltagare. Vi tror på att det ökar lärande att se andras lösningar och den feedback som ges.

Sugen? Läs mer om alla onlinekurser vi erbjuder här.