Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Gränsen mellan genialitet och galenskap

gransen mellan
November 3, 2010

Vad är Gränsen för något?
Just nu är det en stor fest som kommer gå av stapeln 4 november i Berns källare, på den legendariska klubben 2,35:1. Festen är ett projekt av Berghs studenter och temat är satt för att utforskar gränsen mellan galenskap och geni. Att hela tiden pressa sig själv till att komma på nya fantastiska och banbrytande idéer kan göra vem som helst snudd på galen. För att visualisera detta bjöd vi in några av dem i branschen vi ser upp till.

När vi satt och pratade om hur man skulle genomföra festen, kom vi på att källaren på Berns kan fungera som ett videogalleri med skärmar runt om hela lokalen. Med en spännande installation som inramning under hela kvällen där de står i tvångströja mot en vit kakelfond hoppas vi inspirerar till en bra diskussion och vart gränsen mellan genialitet och galenskap går.

Vilka var det som tackade ja till filmen?
Vi fick med oss bland andra Petter Ödeen, Olle Nordell, Sandra Beijer, Ted Persson och David Sundin på Greatworks, Bisse Bengtsson, David Orlic, Magnus Jakobsson, Dan Landin , Mary Lee Sjönell och ett gäng till.

Så vad händer på torsdag?

Vi tittar på filmen, dansar, pratar och umgås. Utan att avslöja för mycket kan vi väl säga att det kanske kommer bjudas på en och annan överraskning under kvällen.

Hur tas Gränsen vidare efter festen 4 november?
Projektet Gränsen kommer leva vidare i olika spännande former, exakt vart den dras nästa gång är inte bestämt än, säger Berghs studenter Ulrika Karlberg, David Alledal och Isak Landaboure.