Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Hallå, Judith Wolst!

judithwolstpressbild

Hösten har kommit och med den ett antal nya ansikten som snart tillträder som ämnesansvariga lärare inom utbildningarna Strategisk Kommunikation & Pr, Produktions­ledning & operativ projektledning samt Interactive Communication. En av höstens nya ämnesansvariga är Judith Wolst, som träder in för diplomutbildningen Interactive Communication: Digital Director/Digital Creative. Låt oss hälsa på Judith.

Augusti 20, 2012

Hej Judith Wolst! I höst träder du in som Berghs nya ämnesansvariga lärare för diplomutbildningen Interactive Communication: Digital Director/Digital Creative. Kan du inte beskriva dig själv med tre ord?

Nyfiken, glad och engagerad.

Har du någon relation till Berghs sedan innan?

Jag har föreläst på Berghs under några års tid och för utbildningar med lite olika inriktningar. Oftast har mitt tema varit sociala medier och sökmotorer.

Varför behövs en utbildning i Interactive Communication?

Jag tycker att det finns för få kommunikatörer med ett mer "nördigt" perspektiv - och med det menar jag förståelse kring hur den digitala arenan fungerar på riktigt. Genom att förstå logiken för sökmotorer, sociala medier, webben, mobila enheter och digitala transaktioner och hur de samspelar med varandra, kan man skapa mycket bättre kommunikation 2012.

Vad kan studenterna vänta sig av dig dom ämnesansvarig?

Mycket bra fråga. Med tanke på att de studenter vi har antagit är så väldigt drivna och sugna på att lära sig en massa saker, hoppas jag att fungera som ett stöd längst med vägen. Jag tror jag kommer att bidra med inspiration och energi och hjälpa till att visa på möjligheter. Det ska bli oerhört kul att få jobba med en så pass stark klass som jag tycker att vi har satt samman!

Du är en aktivt anlitad föreläsare inom områden så som Sociala Medier, E-handel och Internetmarknadsföring – hur hamnade du där?

Jag är utbildad Civilekonom och hamnade inom det digitala området lite av en slump. Mitt första jobb var på iQube där jag involverades i internetrelaterade projekt. Någonting jag idag är oerhört glad över! Kan inte tänka mig någon mer spännande arena att arbeta med.

Vad ser du mest fram emot med att jobba på Berghs?

Att få jobba tillsammans med mina framtida elever, kollegor och kursansvariga. En grymt härlig blandning av personer. 

Vi har sett dig här och där i media i egenskap av expert inom sociala medier, e-handel och appar – vilka fem appar skulle du inte klara dig utan?

Evernote, Twitter, Reeder, Spotify och Res i STHLM.

Var hittar du inspiration en regnig måndag? 

Saknar jag inspiration tar jag gärna med sig datorn en sväng till café med gott kaffe. Miljöombyte kan göra susen för sinnet.

Var på nätet ska man hålla koll för att bli uppdaterad på det senaste inom webbtjänster, sociala media, appar etc?

Önskar att det fanns en sådan plats. En kombination av bloggar blir mitt svar. Själv följer jag ett hundratal bloggar och digitala sajter via RSS-läsaren Reeder. På morgonen framför datorn går jag igenom vad som har skrivits, samt på bussen på väg till jobbet eller mellan möten.

Tack för att du tog dig tid, vi ser fram emot att träffas i höst!

Det samma. Ser fram emot en spännande höst!