Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Hitta drömjobbet - temat för avgångsstudenternas paneldebatt

panel

Hitta drömjobbet var temat för onsdagens paneldebatt för Berghs avgångsstudenter. I panelen fanns 8 före detta Berghs-studenter med olika yrkesbakgrunder och erfarenheter för att tipsa studenterna om klivet ut i arbetslivet. Moderator var Digge Zetterberg-Odh.

Maj 1, 2011

"Stirra dig inte blind på löneerbjudandet! Det är minst lika viktigt att magkänslan är rätt och att du trivs med dina nya kollegor och chef, sa Anna Axelsson på Power Talent Management. Därtill kommer eventuella förmåner som också kan förhandlas med."

Debatten styrdes av studenternas frågor och ett hett ämne var huruvida det var bäst att stanna i Sverige efter examen eller om man ska söka sig utomlands direkt.

"Jag tror inte att det handlar om huruvida du är utomlands eller i Sverige som första jobb, utan mer om du är på en stor- eller liten byrå, svarade Christopher Walderkrantz, som nu arbetar på Droga5 i Sydney. På mindre byråer är chansen större att faktiskt få göra grejer, bygga på sin portfolio och skaffa sig erfarenhet."

16

Att knyta kontakter och skaffa sig ett stort nätverk var lika viktigt för studenterna som för panelmedlemmarna och som avslutning gavs ett par råd inför arbetsintervjun:

"Var förberedd och läs på om företaget. Försök att förmedla vad du skulle kunna bidra med, tipsade Anna Axelsson."

Paneldeltagarna:

Christopher Walderkrantz (Reklam)
Magnus Hellstén (IC)
Marit Leitner (Grafisk Design)
Karin Schollin (SKPR)
Mathias Wellström, Trib
Anna Axelsson , Power Talent Management
Sophia Cederström Wrangel (PL)
Mona Cohen (MK)