Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Homecoming Party på Berghs

lottastor

I Berghs lokaler på Sveavägen har det varit lugnt ett tag nu. Studenterna flög iväg för flera veckor sedan och delar av personalstyrkan befinner sig i Cannes. Till och med caféet - skolans hjärta - har stängt för säsongen. Ändå är det något som pågår där. Man verkar duka till fest. Mellan borden springer springer Lotta Blomberg och vi fångar henne för en pratstund.

Juni 27, 2011

Hej Lotta, vad håller du på med?

Hej! Jag håller på och fixar inför kvällens fest, vi ordnar vårt första Homecoming Party för studenterna inom Berghs Bachelor. Det ska bli jättekul att träffa alla igen!

Berghs Bachelor – vad innebär det?

Berghs Bachelor innebär att man läser en termin på Berghs och sen åker till USA eller Australien för att ta en Bachelor degree inom kommunikation, reklam, design, webb, pr eller media.

Vad spännande! Är det här första kullen som är färdiga?  

Vi har haft Bachelorutbildningen sedan 2005 och de första åren när vi försökte anordna homecoming partyn insåg vi att det var väldigt få som faktiskt återvände hem till Sverige. De flesta hade helt enkelt redan fått jobb utomlands. Men nu har vi så pass många studenter som har tagit examen som är tillbaka i Sverige, vissa bara över sommaren, och dessutom har vi bjudit in de studenter som går på våra partnerskolor utomlands som är hemma och hälsar på.

Var har eleverna varit någonstans?

Vi samarbetar med Edith Cowan University i Perth, där studenterna får en bred utbildning inom kommunikation där de kan ha två parallella majors; Billy Blue College of Design i Sydney, där man läser grafisk design med kommunikations- eller digital inriktning och Academy of Art University i San Francisco. Där kan man välja mellan Advertising (Art Direction, Copywriting eller Account Planning), Graphic Design och Webdesign/New Media. 

174

 

Vad är din roll i allt det här?

Jag arbetar som Head of International Studies och det innebär att jag ansvarar både för innehållet under terminen på Berghs – anlitar lärare samt undervisar en del själv – och för att välja de bästa partnerskolorna och ha goda relationer med dem. Det blir en hel del resande och många videokonferenser. En stor del av mitt jobb går dessutom ut på att ha kontakt med studenterna medan de är utomlands och när de är klara att kliva ut i arbetslivet. Vi erbjuder både viss coachning och rabatt på kurser efter avslutad Bachelor för att hjälpa dem in och öka deras kontaktnät på den svenska marknaden efter några år utomlands.

Hur håller du kontakten med studenterna under deras resor?

Det brukar funka väldigt bra att höras på Facebook och Skype. Som med allt finns det bra och dåliga sidor, och efter den första smekmånadsperioden utomlands brukar det komma en mindre dipp. Då brukar det vara bra att ha ett skype-möte där man får prata om hur det är. Sen brukar det ganska snabbt studsa tillbaka igen och studenterna är lyckliga över de möjligheter som utlandsstudierna för med sig. Det är ju en fantastisk erfarenhet att leva i ett annat land en tid!

Åter till dagens schema. Hur många kommer ikväll och vad ska ni hitta på?

Det kommer ett 60-tal studenter och vi har bjudit in de lärare de hade under terminen på Berghs. Vi kommer att bjuda på lite inspiration men sen blir det mest mingel. Det är en chans att nätverka med varandra och oss, och att ha trevligt tillsammans med gamla kompisar och lärare som man inte träffat på länge. Vi ser fram emot att göra det här till en årlig tradition!

Tack för pratstunden, Lotta, ha det så roligt ikväll!

Tack!