Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Illustrationsstudenter ställer ut på tema hen

dsc

Strutsgruppen föddes ur en distanskurs i Illustration på Berghs under våren 2011. Ett år senare höll gruppen sin första utställning på ett galleri i Stockholm. Snart är det dags igen. Den 8 mars öppnar ännu en utställning av Strutsgruppen, som i år arbetat på temat "hen".

Mars 4, 2013

"Namnet Strutsgruppen föddes under vårt slutseminarium i ett solvarmt klassrum på Berghs. Under ett fnissigt skede på eftermiddagen pratade vi om framtid och alla kvävande och krävande krav som hämmar kreativiteten. Då började någon prata om att sluta lyssna på allt som hindrar, att stoppa huvudet i sanden (”strutsa”) och börja skapa fritt och yvigt. Strutsgruppen var född!" 

Det säger Sverre Sverredal, medlem i Strutsgruppen som snart ställer ut igen. I årets utställning deltar fem av gruppens totalt nio medlemmar. Utställningen pågår den 8, 9 och 10 mars på Galleri Sverredal Langen på Södermalm i Stockholm. För att läsa mer om utställningen, besök http://www.gallerisvelan.se/. Utställande konstnärer/illustratörer: Kamilla Andersson, Henrik Lidbjörk, Sverre Sverredal, Sophie Tomsen och Helena Öhman. 

Illustrationerna ovan och nedan har Sverre Sverredal gjort. 

691