Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Jonte Edvardson: "den dagen jag slutar utveckla mig blir den dagen jag lämnar denna värld"

jonte edvardsson greatworks

Jonte Edvardson, 29 år från Surahammar blev uttagen till Interactive Academy efter ett år på Interactive Communication. Efter praktik på byrå i London arbetar han i dag som strateg på Greatworks i Stockholm.

September 1, 2011

Vad gjorde du innan du började på Berghs?

Då livnärde jag mig på vad som en gång var min stora passion – snowboard. I 6 år reste jag jorden runt med filmare, fotografer och sponsorer, inte så mycket för att tävla, utan mer för att producera bilder till tidningar och film till ett produktionsbolag som jag arbetade med. Jag märkte snabbt att nätverka, bygga image, blogga, fotografera och filma stärkte mitt varumärke och gjorde det lättare att få nya uppdrag och sponsorer.

Hur fick du upp ögonen för Interactive Communication på Berghs?

Efter att ha varit på en frukostföreläsning om interaktiv kommunikation insåg jag direkt att det var detta jag ville göra när passionen för snowboard började tryta. Året som strateg på Interaktiv Kommunikation (i dag kallas motsvarande utbildning Interactive Communication – Digital Director) var fantastiskt på många olika sätt. De människor jag fått äran att arbeta med, de utmaningar vi tillsammans stått inför och de resultat vi presenterat har minst sagt varit inspirerande och utvecklande.

Du valde att söka till Interactive Academy efter ett år på Interactive Communication. Berätta mer.

Att söka vidare till Interactive Academy kändes också helt naturligt och är idag något jag absolut inte ångrar. Jag började som intern på Isobar Global i London där jag jobbade tillsammans med två mycket skarpa planners på en Nokia-brief tillsammans med byrån Farfar. Vid årsskiftet bytte jag praktikplats och fortsatte på innovationsbyrån Greatworks i Stockholm där jag också, till min förtjusning, blev kvar som anställd. På Greatworks fortsatte jag i strategispåret men fick nu möjlighet att arbeta tillsammans med kreatörer, något som passar mig utmärkt.

Jag känner att jag fått med mig mycket bra kunskaper och erfarenheter från Berghs som gjort mig värdefull på mina respektive arbetsplatser. Samtidigt känner jag att jag, efter ett år i arbetslivet, fortfarande har mycket att lära mig. Men så kommer det nog alltid att förbli – den dagen jag slutar utveckla mig blir den dagen jag lämnar denna värld!