Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Karin från Berghs till drömbyrå

karin schollin webb

Karin Schollin studerade på diplomutbildningen Strategisk kommunikation och pr 2008 - 2009 och arbetar idag som projektledare på Prime.

Augusti 16, 2010

Vad saknar du mest/minst med Berghs?
Mest: Min fantastiska klass, det dagliga mötet och inspirationen från människor från hela branschen och gafflandet sena kvällar i ateljén.
Minst: Kaffet, frustrationen över att inte ta ut ett projekt på riktigt och känslan av att vara student (och inte konsult) som presenterar ett koncept för en kund.

Var det svårt att hitta jobb efter utbildningen?
Eftersom jag har jobb är det så lätt att svara nej. Och jag sökte faktiskt inte ens jobb utan blev erbjuden en projektanställning på min drömbyrå som sedan rullade på. Men bakom det ligger det så klart ett års hårt arbete och relationsbyggande. Trots att vi gick ut i den allra mörkaste av lågkonjunkturer, så verkar det som om de allra flesta från min klass har bra jobb som de trivs med.

Hur kändes det att möta verkligheten efter tiden på Berghs?
Det var en enorm lycka att få börja jobba, och jag kände mig väldigt klar efter ett år. Men det är klart att det var lite märkligt. Helt plötsligt så är det riktiga kunder och riktiga projekt som ska genomföras och inte sluta vid en plan eller en snygg presentation. Jag kände mig förberedd på många sätt eftersom Berghs faktiskt har riktiga uppdragsgivare och skolan håller ett högt tempo, men den stora skillnaden låg i själva genomförandet. Jag hade några riktiga svettattacker under mina första månader då jag önskade att jag hade läst mer produktions­ledning och att jag inte hade tummen mitt i handen.

Vad är ditt starkaste minne från Berghs?
När vi under Brand X 2008 presenterade konceptet Stockholm Syndrome iförda rånarluvor för Svenska Institutet och fullsatta spegelsalen på Grand Hotel.

Vad har du för tips till den som vill gå på skolan?
Våga. Våga sök och få möjlighet att göra det det du verkligen vill (du har ju tittat in på Berghs hemsida, så lite intresserad är du ju i alla fall). Jag hade redan en universitetsexamen och ett fast jobb, men hade inte hittat helt rätt. Jag kände att jag var för ung för att nöja mig med att ha ett jobb som var intressant. Jag ville ha ett jobb som var roligt och som jag kittlade varje dag. Då hittade jag Berghs. Våga sen under utbildningen. Det är där ni kan göra alla misstag, köra ner i diket utan att det egentligen gör någonting. Tvärtom. Det blir lite svårare att göra dessa vurpor senare. Gör det du tycker är kul och det du är bra på. Alla behöver inte jobba på byrå och inte heller rädda världen. Hitta din grej och kör den fullt ut.

Karin driver tillsammans med fyra av hennes gamla klasskompisar pr-bloggen Nonprofit PR.