Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Kommunikatör=problemlösare säger Anton, som läser Interactive Communication på Berghs

berghs interactive communication

Anton Håkansson läser Interactive Communication på heltid på Berghs, och på sina få lediga stunder jobbar han just nu med att utveckla sin nya app, Snailday. Det är en kalenderapp som är utformad särskilt för människor med autism eller en liknande diagnos, men som funkar för alla tankspridda och stressade människor.

April 3, 2014

I appen är det möjligt att lägga ett upp ett stort schema med ljud- och bildpåminnelser som hjälper dig genom dagen. Du får följa en liten snigel som sakta rör sig genom schemat, och som är tänkt att få dig att slå av på takten och bli mindre stressad. 

1012

Igår, på världsautismdagen 2 april, la Anton upp sitt projekt på FundedByMe, för att på det sättet kunna säkerställa att han kan bygga klart appen.

"Jag tycker det är viktigt som kommunikatör att komma med lösningar för att underlätta människors liv. Idag finns det så mycket distraktionsmoment och det är lätt att 

glömma bort vad man ska göra under dagen eller känna sig stressad. Jag tror att det behövs en kommunikationslösning för att visa att man har tid på sig helt enkelt. Men för att nå ut till alla som kan ha nytta av appen så behöver Snailday synas i media. Där har jag väldigt stor nytta av det jag lär mig på Berghs! Jag har turen att gå i en klass där kanske världens bästa digitala kommunikatörerna utbildas. Det kommer att bli superspännande att redan nu under utbildningen testa att driva en digital kommunikationskampanj" säger Anton.

Här kan du följa arbetet med Snailday.