Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Kreativ referensbonanza i festaffisch

skarmavbild    kl

Under några mörka oktoberveckor pryddes Berghs väggar av en serie affischer som orsakade både igenkänning, goda skratt och viralitet genom sitt kreativa grepp och humoristiska referenser. Berghs studentkårs Halloweenaffischer blev en snackis. Här berättar Marcus Lackmann, grafisk design-student bakom två av de tre affischerna, om hur han arbetade fram affischerna.

November 6, 2015

Hej Marcus! Kan du beskriva tekniken som du använde för att göra affischerna?

Jag hittade vilken storlek som skulle vara bäst för 8bitars känsla och när jag bestämt mig för det gjorde ett Photoshop dokument (25*17 cm) och började göra ut hela skolan pixel för pixel, för att sen skala upp det till 100*70 cm. Karaktärerna gjordes i ett annat dokument där andra studenter bidrog med vissa figurer (eftersom jag inte har koll på hur alla ser ut på skolan) som jag kunde anpassa in i affischen sen.

Var kom dina idéer ifrån?

Skräckfilmer mestadels. Hela projektet är en referens-bonanza.

Var söker du annars inspiration inom grafisk design?

Jag gillar allt ifrån Joseph Muller Brockmann till sleazy Giallo-affischer från sextiotalet och öletiketter.

Fick du mycket positiv respons på affischerna av andra studerande?

Ja, alla verkar gilla dom. Det var kul att alla tre faktiskt hann göras. Den sista hade jag typ ingen tid alls att göra och då steppade Anton Landerholm, student inom Communication Design 15-17, in som en prins och gjorde klart den. Allt blev superbra!

1411

1414

1410