Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Lyssna på Studentbyråns första podcastavsnitt med Lina Thomsgård

klaraklaudia

Berghs slututställning 2014 går av stapeln 24-25 maj, och arrangeras av en grupp studenter som kallas Studentbyrån. Idag lanseras Studentbyråns första podcastavsnitt. Varje vecka fram till slututställningen kommer Klaudia Eriksson och Klara Höök bjuda in en person till ett kort podcastsnack. Gästerna kommer från medie­-, reklam­- och kulturvärlden. Det är individer eller representanter från organisationer som genom sin kommunikation skapar värde ­ något som är större än bara en produkt eller tjänst och som gör skillnad.

April 16, 2014

Podcasten Make it matter ska uppmärksamma och hylla de aktörer som lever upp till konceptets värderingar. De som brinner för det de gör, engagerar andra, utvecklar åsikter och förändrar”, säger Klara Höök.

1018

Veckans gäst är Lina Thomsgård, en dedikerad och aktiv feminist, grundare av Rättviseförmedlingen, skribent, dj, pr­konsult, och jobbar numera som projektledare för SKAPs (intresseorganisationen för Sveriges kompositörer och textförfattare) initiativ för mångfald och jämställdhet i musiklivet. I år blev hon till och med utnämnd till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga opinionsbildare.

Anledningen till att vi bjöd in Lina är att vi tycker att hon är en fantastisk inspirationskälla. Hon ifrågasätter normerna vi växte upp med och sätter dem i en ny kontext. Hon engagerar, förändrar och sätter prägel på hur vi uppfattar jämställdhetsfrågor”, förklarar Klaudia Eriksson

I samtalen lyfts frågor som kretsar runt årets koncept MAKE IT MATTER och hur gästerna genom sitt agerande lever upp till konceptets värderingar.

Nästkommande gäster är bl a Navid Modiri, Reza Saleh från Berättarministeriet, Judith Wolst samt Christina Knight, författaren till boken Mad Women.

Här kan du lyssna på podden.