Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Multimediajournalistik vinnare av Boldic Award 2011

boldic awards

I oktober delades det prestigefulla Boldic Award-priset ut och vinnare blev Multimediajournalistik, ett skandinaviskt samarbetsprojekt mellan UPDATE Danmarks Medie- och Journalisthögskola, NKI Nettstudier i Norge och Berghs School of Communication i Sverige.

Mars 23, 2012

The Boldic Network är ett samnordiskt/baltiskt nätverk som syftar till att skapa kunskap om den tradition runt distansutbildning som utvecklats i de nordligaste länderna runt Östersjön. Boldic Award premierar innovationer och utvecklingsarbete inom Distansutbildning och e-lärande och delas ut till ett projekt inom de baltiska och nordiska staterna. Kriteriet är att aktiviteten ska kunna användas i Norden och Baltikum, vara lärcentrerade, stödja flexibel utbildning, vara innovativ, hållbar och lättanvänd samt främja fortsatt utveckling inom området.

I år kammades vinsten hem av Multimediajournalistik, som är en utbildning inom journalistik inriktad på webb och online media. Alla kurserna i programmet genomförs som nätkurser och godkända tentamen ger totalt 30 högskolepoäng från UPDATE Danmarks Medie- och Journalisthögskola. Programmet har utvecklats med stöd från Norgesuniversitet och är ett skandinaviskt samarbete mellan UPDATE Danmarks Medie- och Journalisthögskola,  NKI Nettstudier i Norge och Berghs School of Communication.

268

Som projektledare bakom projektet står Morten Flate-Paulsen, professor i nätbaserad utbildning vid NKI i Norge tillika president i European Distance and E-Learning Network (EDEN) och medlem av forskningskommitten till European Association for Distance Learning fram till november 2010. Morten, som deltog vid prisutdelningsceremonin i Stockholm, kommenterar:

”Vi setter stor pris på å motta Boldic Award for vårt skandinaviske nettstudium i multimediejournalistikk. Dette er et unikt samarbeidsprosjekt der svenske, danske og norske studenter deltar i et blandinavisk læringsmiljø på nettet. Studentene kan starte når de vil og fullføre i det tempoet som passer dem. De lærer å lage gode tekst-, lyd- og videorepartasjer ved hjelp av digitale verktøy. Reportasjene publiseres i Webjournalisten.com – en skandinavisk, multimedial studentavis.”

Berghs, representerad av Kristiina Müllersdorf, deltog med Morten Flate-Paulsen vid prisceremonin.