Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Nyexaminerade Berghs-studenter i chefsnätverket Close chefsgrupper.

close

I våras delade chefsnätverket Close för första gången ut stipendier till sex berghs-studenter som under året utmärkt sig med stort engagemang, goda resultat och visat känsla för ledarskap. Stipendiaterna erbjöds ett års medlemskap i tre av Close chefsgrupper och påbörjar sitt medlemskap nu i höst.

September 4, 2014

- De kommer att kunna tillföra med mycket till våra markands- och kommunikationschefer. Speciellt inom dessa områden då dagens utveckling går så fort. Syftet med nätverket är att på ett modernt sätt utveckla chefer. Det sker genom att skapa dialog mellan människor med både kunskap och erfarenhet. Eleverna från Berghs är fulltankade med ny kunskap och insikt kring vad och hur, som de kommer att kunna tillföra våra chefsgrupper, säger Close VD Niklas Grewin.

Under nätverksträffarna kommer stipendiaterna att få sitta i mindre grupper och få dela med sig av sin kunskap till framgångsrika kommunikationschefer.

- För eleverna är det en unik möjlighet att få interagera och utvecklas tillsammans med flera av Sveriges främsta marknads- och kommunikationschefer. Att få sätta sig in i deras utmaningar och få lyssna till deras framgångsexempel, och så klart kunna bygga goda relationer med dem kommer med stor sannolikhet att påverka deras utveckling positivt, säger Niklas Grewin, VD Close.

Lisa Wirenfelt som precis avslutat sin utbildning i strategisk kommunikation och PR på Berghs är en av Close nya medlemmar:

Vad betyder det för dig att ta plats i Close chefsgrupper?
Det ska bli oerhört lärorikt att få möta människor i branschen som sitter på positioner man själv strävar efter. Att lära av deras framgångshistorier och misstag ska bli riktigt inspirerande. Likaså ser jag fram emot att få bidra med nya vinklar och hoppas att jag kan dra igång intressanta dialoger. 

I nätverket tar chefer upp problem, diskuterar och ger och tar av varandras kunskap. Vad känner du att ni nyexade vill och kan tillföra cheferna?
Min generation har växt upp med ett annorlunda synsätt och värderingar och har en helt annat relation till tekniken och dess utveckling. Vi är vana vid att saker ändras snabbt och anpassar oss därefter, det tror jag kommer bidra till intressanta utbyten i dialoger. 

Stipendiaterna utsågs av chefsnätverket Close styrelse, tillsammans med ämnesansvariga från Berghs School of Communications. I år gick stipendierna till Lisa Wirenfeldt, Annika Hultgren, Henrietta Fromholtz, Erik Ask, Maria Ströman och Anna-Clara Zell. Henrietta Fromholtz fick i samband med stipendiet en jobbförfrågan och jobbar idag på Close chefsnätverk.