Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Nytt team ansvarar för Reklam - art director/copywriter

fredrik glen

Fredrik Heghammar, Perfect Fools och Glen Ekelund, Loco People tar i höst över som nytt ansvarigt team för Diplomutbildningen Reklam.

Maj 17, 2011

Grattis, hur känns det här?

Fredrik: Det känns mycket roligt att få vara en del av världens bästa reklamskola! Jag har föreläst en hel del och varit kursansvarig tidigare men i och med ämnesansvar så skall det bli kul att kunna bygga en längre relation till eleverna.

Glen: Det känns både fantastiskt och lite nervöst. Fantastiskt jobba med framtidens stjärnor och nervöst för att det är stora skor att fylla efter Anna och Janne.

Vad kan du tillföra som Ämnesansvarig på Reklamutbildningen?

Fredrik: Mina huvudmål som ämnesanvarig är att visa på hur det ser ut på riktigt, hur viktigt det är att jobba i team, att alla är lika viktiga, att hantverket är minst lika viktigt som idén, att konstellation AD/Copy inte är den enda vägen att gå idag och framförallt att passionen är det som avgör i slutänden.

Glen: En väldigt viktig sak att tillföra är jag har jobbat både på stora och mindre byråer och förstår kreatörernas roll oavsett var de hamnar. Sen även förståelsen och vikten av att jobba integrerat. Om jag dessutom kan införa en anda av prestigelöshet så blir jag väldigt glad.

Vad är viktigast när man jobbar med reklam?

Fredrik: Att vara en insiktsfull problemlösare och passionerad av det man håller på med.

Glen: Att våga och orka jobba fram nya, kreativa och relevanta idéer som hjälper kunden med deras problem/utmaning.

Hur viktig är den digitala kompetensen?

Fredrik: Den är avgörande!

Glen: Jag tror inte man ska tala om digital eller ”traditionell” kompetens längre. I framtiden måste det digitala vara en del av kompetensen. Magin ligger i att behärska båda och låta båda spela på sina respektive styrkor.

Vad gör ni utöver tiden ni kommer att vara på Berghs?

Fredrik: Jag är delägare och jobbar som Head of production på Perfect fools. Min fritid tillbringar jag med familjen eller nere i replokalen med mina gitarrer och förstärkare

Glen: Jag är delägare i byrån Loco People sedan ett år. Där jobbar jag som kreativt ansvarig och även som AD. Fritiden går till att köra mina fyra barn till olika aktiviteter. Utöver det älskar jag att åka skidor och har nästan ett besatt intresse av NBA (basket).

Fredrik Heghammar har vi tidigare sett som föreläsare och kursansvarig på Berghs men har även ett förflutet som flitig företagskursare. Glen Ekelund undervisar just nu på kvällskursen Reklam-Intro men har figurerat som lärare på skolan sedan 2004 och redan 1998 läste han den första av många kurser på Berghs.

Fredrik och Glen kommer att tillträda I augusti. Nuvarande Ämnesansvariga Anna Laurin och Jan Tillberg går vidare med andra uppdrag men kommer att fortsätta som handledare och föreläsare på Berghs.