Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Ola Spännar - ny ämnesansvarig för Strategisk kommunikation och pr

Ola Spännar blir ny ämnesansvarig för heltidsutbildningen Strategisk kommunikation och pr på Berghs. Ola har över tio års erfarenhet inom pr och digital kommunikation i Sverige och internationellt. I juni tar han över positionen som ämnesansvarig efter Hannes Kerstell.

Mars 29, 2011

- Ola Spännar har jag haft ögonen på en längre tid och nu var timingen perfekt för att vi skulle få chansen att jobba med honom på Berghs. Ola har en suverän bakgrund och personlighet för att fortsätta att utveckla utbildningen, säger Pär Lager, VD för Berghs School of Communication.

- Det ska bli väldigt roligt att börja på Berghs. Jag kommer att betona det digitala utan att göra religion av det, sedan vill jag lyfta in det internationella perspektivet i utbildningen mer, säger Ola Spännar.

Sedan 2009 driver Ola firman Infoman, som sysslar med olika konsultuppdrag, oftast med digital inriktning. 2009-10 var Ola informationsansvarig på tankesmedjan FORES och under valrörelsen ansvarade han för digitala kampanjer på Centerpartiet. Han har även gästspelat som föreläsare på Berghs diplomutbildningar, på distanskurser och på uppdragsutbildningar.

Ola har tidigare varit på byråer som Springtime och Mahir där han arbetat med kunder som Absolut Vodka, Eurokampanjen, NK och Svenska Spel. 2006 arbetade Ola på en PR-byrå i Peking och Shanghai. Tillbaka i Sverige släppte Ola, tillsammans med kollegor på Springtime, boken Catching Up Fast om internetmarknadsföring i Kina.

Hannes Kerstell bestämde sig för att lämna sin roll som ämnesansvarig efter tre framgångsrika år för att helhjärtat ägna sig åt sin position på Prime PR. Hannes försvinner dock inte helt, utan kommer att fortsätta gästföreläsa på Berghs. Överlämningen av ämnesansvarig kommer att ske i juni, men redan under våren kommer Ola att arbeta parallellt med Hannes.