Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Renault By Berghs: och vinnarna är…

img

Under hösten har studenter från Berghs arbetat hårt inom tävlingen Renault By Berghs, där de fördelade i tolv grupper arbetat med att ge den nya Clio-modellen ett nytt utseende och namn. Idag korades vinnarna vid en ceremoni på Scandic Anglais i Stockholm. Här är gruppen som kommer att få se sitt bidrag bli verklighet och dessutom vinner en weekend i Frankrike.

November 24, 2015

Berghs studenter har i den frivilliga tävlingen Renault by Berghs fått uppgiften att skapa koncept, design, kommunikation och ett nytt namn för en specialversion av Renault Clio. Intresset har varit stort med cirka 80 studenter som i tolv olika team jobbat med uppgiften.

Vid prisutdelningen på Scandic Anglais i Stockholm offentliggjordes att den vinnande gruppen blev ”Renault Clio Lozenge”, bestående av studenterna Gustaf Jonshult, Joel Klasén, Linnéa Björkman, Ariana Ocampo, Jenny Löfgren och Filip Lindén.

Precis som utlovat när tävlingen lanserades kommer nu det vinnande bidraget Renault Clio Lozange att tillverkas i 200 exemplar, som anländer till Sverige under våren 2016. Gruppen vinner dessutom en helg i Paris där de bland annat får besöka på Renaults designkontor.

1421

Vid sidan av designtävlingen utlyste samtidigt Nöjesguiden och Berghs kommunikationsavdelning en hashtag-tävling, där det bidrag som arbetat mest kreativt med hashtaggen #renaultbyberghs utlovades en ”staycation” på Hotel Anglas i Stockholm. Även dessa vinnare korades under ceremonin.

1420