Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Rookieworkshop med Ida Sjöstedt

rcopy

Modedesignern Ida Sjöstedt tog med sig symaskinen och gästade studenterna från Grafisk design och Marknads­kommunikation på Berghs. Under en förmiddag i december förvandlades sal 31 till en skapande modeverkstad där studenterna med Idas hjälp skulle ta fram en egen kollektion.

Januari 10, 2011

Temat var ”Recycling” och uppgiften bestod i att på endast 2 timmar konstruera ett nytt modemärke av vintageplagg, att skapa en grafisk profil/logo samt att ta fram stämningsfull catwalkmusik.

Som förberedelse hade varje student fått ta med sig valfria vintageplagg som sedan lades på hög. De som ville fick komplettera med material från Ohlssons tyger.

Resultatet – en sprakande modeshow med lika delar kreativitet som genomförande och Ida kommenterade och bedömde:

”Generellt måste jag säga att man märker stor skillnad mellan studenterna som ingår i Rookiesprojektet och andra studenter, att man här är väldigt snabba med att genomföra sina idéer och ta fram koncept. I år var dessutom kreationerna betydligt mer genomarbetade än vad de brukar vara.” 

De som ingår i Rookies 2011 är förutom Berghsklasserna Grafisk design och Marknads­kommunikation, även moderookiesarna A.L.L. AnnLouise Landelius, altewai.saome, Erïk Bjerkesjö, Granfors, I started something I couldn’t finish, Josefin Strid, Karin Malm, Mika Modiggård, Obscur, Tangled Garment, Unwind Clothing och Wieselblad.