Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Run Berghs boostar studenters energi

runberghs

Att studenterna på Berghs School of Communication hör till de mest kreativa i världen är ingen nyhet, men ändå är det konstant imponerande exakt hur uppfinningsrika de är - både i skolan och privat. Ett bra exempel på just den här sortens initiativtagande är ”Run Berghs”, en löpningsgrupp för Berghs-studerande. Vi talade med Mina Lilja Zwedberg, en av grundarna till gruppen, för att få veta mer.

Oktober 21, 2015

Hur uppkom idén till Run Berghs?
Det började när Meri Kristen gick runt i klasserna första veckan i skolan och berättade om studentkåren. Jag kände direkt att jag ville engagera mig och pratade med Meri om att göra någon gemensam löpgrupp via kåren. Hon sammanförde mig med Linnéa Alstermark och Charlotte Magyar från SK som hade samma idé, det är nu vi som driver Run Berghs. Vi tycker att springa ska vara roligt, det blir det om man gör det ihop!

Berätta om hur ni tänker er att det ska fungera framöver?
Jag, ”Limpan” och ”Charlie” kommer turas om att leda träningarna. Vi möts i receptionen klockan 16.30 varje tisdag och tränar ihop en timme. Träningarna är till för studenter och personal på Berghs. Vi kommer träna löpteknik, kondition och styrka. Tanken är att det ska vara lätt att hänga med, det är lika mycket socialt som träning. Vi ska ha kul ihop! 

Har man inte fullt upp att göra ändå som student på Berghs?
Det är just därför Run Berghs behövs. Tempot på skolan är högt och det blir lätt stressigt. Fysisk aktivitet är ett jättebra sätt att bryta stress och samla ny energi!

Hur gör man om man vill gå med?
Man går med i Facebook-gruppen Run Berghs, där postas varje söndag information om tisdagens pass. Där kan man också hitta träningskompisar, bestämma träff för egna träningar utöver de ledarledda om man har lust, men också både ge och få träningsinspiration. Sen är det bara att dyka upp i träningskläder på tisdagar 16.30.

Behöver man uppfylla någon "nivå" inom kondition, erfarenhet, sedan innan eller är alla välkomna?
Alla är välkomna, både nybörjare och mer erfarna! Du behöver absolut inte vara på någon viss nivå. Vi lägger upp passen så att man kan utgå efter sina egna förutsättningar. Många verkar vara oroliga för att ha för dålig kondition eller inte orka passen. Var inte det, testa, det blir roligt!

Något annat du vill berätta om initiativet?
Vi har många roliga idéer för Run Berghs framöver. På gång just nu är t.ex. ”månadens gästcoach” där tanken är att en cool person från byråvärlden ska komma och leda Run Berghs en gång i månaden. Håll utkik på Facebooksidan…